vytvoření šablony v modelu
- raketoplan2005
- Člen | 147
Ahoj,
chtěl bych z modelu zavolat jiný model a tam pak při splnění určitých podmínek odeslat e-mail. Ten první model se volá z cronu. Jak bych tam mohl dostat šablonu pro e-mail? Normálně si všude předávám $template z presenteru kde volám createTemplate() ale tady nevím.
Když si vytvořím $template = new \Nette\Templating\Template(); tak v ní neumím udělat odkaz.
Díky
Editoval raketoplan2005 (6. 10. 2013 18:10)
- sadamek
- Člen | 16
Ahoj,
využívání latte šablon pro tělo email zprávy je řešené
v dokumentaci https://doc.nette.org/cs/mail#…
// Pokud dobře chápu MVC, tak Model by ti měl sloužit pouze pro práci s uložištěm dat (databáze). Následně Controller, Presenter, by zpracoval data získaná z modelu – v tvém případě odešle email.
- Jiří Nápravník
- Člen | 710
sadamek napsal(a):
// Pokud dobře chápu MVC, tak Model by ti měl sloužit pouze pro práci s uložištěm dat (databáze). Následně Controller, Presenter, by zpracoval data získaná z modelu – v tvém případě odešle email.
s tímhle příliš nesouhlasím, ano Model se stará halvně o data, ale odesílat e-mail, by alespoň dle mě měl také model. Představ si, že controller není a budeme volat třeba model přes api, z nějaké mobilní aplikace či pod. Pak bys musel mít odesílání mailu na několik místech, což je blbost. OPdeslání mailu je součást logiky aplikace, tudíž model
- raketoplan2005
- Člen | 147
@Jiří Nápravník: Přesně to je můj případ. Někdy to volám přes API, někdy přes aplikaci. Zatím jsem to udělal tak, že mám v šabloně odkazy „zadrátované“ ale to se mi časem vrátí.