Občasně chybná hodnota v $basePath a chybné generování url

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Sonny
Člen | 13
+
0
-

Ahoj,
mám docela zajímavý problém. Mám web na Blueboardu a čas od času se stane, že se mi v $basePath objeví adresa začínající /index.php/zbytek/cesty a také se url v odkazech vygenerují s /index.php na začátku. Web normálně běží a většinu času to je ok, ale cca jednou denně dojde k tomuto problému. Projevuje se to hned na homepagi, takže to není otázkou nějakého přepsání proměnné či něco takového. Jinak je dost možné, že se to čas od času projeví i mimo homepage, ale tam jsem si toho zatím nevšiml. Homepage se cachuje, takže když se to špatně vygeneruje, tak je to problém na delší dobu.

Používám nette 2.0.10 a na hostingu je PHP 5.4. Adresářovou strukturu mám takto:

/
|-app
|-css
|-images
|-js
|-libs
|-log
|-temp
|-index.php

Ale tam by problém být neměl, když se to děje jen čas od času. Stejnou strukturu používám i v dalších svých projektech a tam problém nenastává.

Nevěděl by někdo, co by mohlo pomoct?

Sonny
Člen | 13
+
0
-

Tak mám nějaké další informace k této chybě. Nechal jsem si posílat email s bližšími informacemi v případě, že basePath obsahuje index.php a došel jsem k těmto poznatkům.

1. Četnost tohoto chování je několikrát během pěti minut
  2. Nastává to pouze v případě, že se na tu stránku podíval googlebot [HTTP_FROM] => googlebot(at)googlebot.com

Nenapadá někoho, čím by to mohlo být?

Případně jako dočasný fix mě napadlo, že basePath nastavím ručně na /. Kde bych to měl provést, aby se to projevilo i pro generování odkazů?

s4muel
Člen | 92
+
0
-

ukaz htaccess

Sonny
Člen | 13
+
0
-
<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	RewriteBase /

# prevents files starting with dot to be viewed by browser
	RewriteRule /\.|^\. - [F]

# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

# enable gzip compression
<IfModule mod_deflate.c>
	AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/x-javascript text/javascript application/javascript application/json
</IfModule>