Routování pouze odkazy vytváří

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
stekycz
Člen | 152
+
0
-

Ahoj všichni,

začínám s Nette, protože drobný pohled mne dost uchvátil. Zkouším udělat rovnou jednu malou webovku, ale nedaří se mi zprovoznit routování. Respektive daří, vše si nastavím, ale odkazy se dle mých nastavení pouze vytvoří, po kliknutí se mi objeví stránka, že umístění neexistuje. Zkoušel jsem nastavení dle návodu a nic. Nemám někde něco zapnou nějakou konstantou?

Tady kousek kódu, jestli jsem to dobře pochopil:

$application = Environment::getApplication();

$router = $application->getRouter();

$router[] = new Route('/', array(
    'presenter' => 'Default',
    'action' => 'default',
));

$router[] = new Route('/registrace/', array(
    'presenter' => 'Registration',
    'action' => 'default',
));

Hláška po kliknutí na odkaz s registrací je takováto:

The requested URL /registrace/ was not found on this server.

Poraďte prosím, asi jsem někde něco přehlídl nebo opomněl, popřípadně špatně pochopil. Děkuju moc

Ola
Člen | 385
+
0
-

Když sundáš ty počáteční lomítka tak to taky nefunguje?

Myslím tím, že chyba může nastat kvůli filtru kterej lomítko z adresy přeloží na entitu..

Editoval Ola (14. 4. 2009 21:39)

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Napadajú mi dva možné problémy:

1. Neexistujúci/nesprávny súbor .htaccess
  2. Routovanie tvoríš na root servera (lomítko na začiatku routy), pritom aplikáciu na roote nemáš (aj v opačnom prípade by routovanie malo fungovať i bez lomítka)
kravčo
Člen | 721
+
0
-

Ola napsal(a):

Myslím tím, že chyba může nastat kvůli filtru kterej lomítko z adresy přeloží na entitu..

To zrejme nie, pretože ani v routách '<presenter>/<action>/<id>' lomítka neescapuje

stekycz
Člen | 152
+
0
-

Bohužel ne, vyhodí to stejnou hlášku. To už jsem zkoušel, stejně jako místo toho hodit:

<presenter>/<action>

Stále fungovalo generování URL, ale reakce žádná :(

kravco:
Soubor .htaccess vůbec nemám. Podle dokumentace by to mělo fungovat i úplně bez něj. Četl jsem ale zatím jen základní, tu, která začíná QuickStartem. Nevím, jestli není pro starší verzi. Ale stejně. Jak by kdyžtak měl ten .htaccess vypadat? Musí obsahovat nějaké speciální pložky?

Editoval Gruw (14. 4. 2009 21:47)

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Gruw napsal(a):

kravco:
Soubor .htaccess vůbec nemám. Podle dokumentace by to mělo fungovat i úplně bez něj.

Aplikácia funguje aj bez .htaccess ale iba na SimpleRoutri (to znamená odkazy tvaru index.php?presenter=Default&action=default), pre cool-url je súbor .htaccess nutný.

Četl jsem ale zatím jen základní, tu, která začíná QuickStartem. Nevím, jestli není pro starší verzi. Ale stejně. Jak by kdyžtak měl ten .htaccess vypadat? Musí obsahovat nějaké speciální pložky?

Ukážkový .htaccess nájdeš v príklade „skeleton“ (príklady sú v distribúcii – zip archív či SVN – v adresári Nette/examples/).

Editoval kravco (14. 4. 2009 22:05)

stekycz
Člen | 152
+
0
-

Tak už funguje :) dík moc :) ten .htaccess mi tam chybel :) Stejně si ale budu muset ty Routy pořádně projít. :) Díky