email-sent je kontraproduktivní, měl by vypršet

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
josef.sabl
Člen | 153
+
0
-

Z dokumentace Debuggeru:

„Aby vám však nezaplavila e-mailovou schránku, pošle vždy pouze jednu zprávu a vytvoří soubor email-sent.“

Ač chápu smysl tohoto celého, tak mi to vůbec nevoní. Je to v praxi dost nebezpečné: „Ve dvě v noci přijde notifikace o problému, vzbudí mě telefon, vidím, že nejde o nic kritického, spím dál. Ráno na problém zapomínám a řeším urgentnější věci. Mezitím nám aplikace kixla z jiného důvodu a vesele všem ukazuje 500, aniž by to někdo řešil.“

V ideálním světě by se to stát nemělo, protože bych okamžitě a nebo okamžitě při nejbližší příležitosti šel problém zkontrolovat. Ale není právě nedokonalost našeho světa důvodem vzniku debuggeru?

Jeden e-mail za hodinu nepovažuji za zaplavenou e-mailovou schránku a minimálně by to mělo jít nastavit. Já osobně bych do defaultu dal jednu chybu za den. Ani by to nemusela být složitá úprava, stačilo by kontrolovat stáří souboru.

Co myslíte?

josef.sabl
Člen | 153
+
0
-

tady argumentuje hospilan proti:

http://nezmar.jabbim.cz/…3/01/18.html

Jeho argumenty jsou věcné, ale pořád vychází z toho ideálního světa, který nemáme. Jasně, že se stalo je nějaká chyba v mojí aplikaci nebo přístupu a příště už se nestane (a proto debugger máme). Ale stala se a nám kvůli tomu nešel půl dne web (nebo několik dní, protože jsme zapomněli na déle).

Nesouhlasil bych s tím filtrováním, protože to je zase potenciální zdroj dalších chyb (Špatně odfiltruju něco, co jsem nechtěl). Ale volitelné vypršení blokování odesílání prostě není nic proti ničemu. Není.

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
0
-

Mně to tedy připadá dostatečně nastavitelné

josef.sabl
Člen | 153
+
0
-

No, to je ono. Omlouvám se, ale pro neznalého je to dost těžký najít. V bootstrapu mám jen enableDebugger, takže mě fakt nenapadlo hledat nějaký logger :-(

Teď navíc koukám, že Debugger::getLogger() je až v 2.1. Mno…

Ale díky za nasměrování :)

Editoval josef.sabl (6. 9. 2013 17:15)

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
0
-

Teď navíc koukám, že Debugger::getLogger() je až v 2.1. Mno…

Ve 2.0 je ovšem Logger::$emailSnooze static.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

josef.sabl: a to ty maily checkujete jenom na tel? Tel sice pípne že je mail s chybou kterou při spaní ignoruju ale ráno tedy snad logicky nastartuju outlooku a vidím že tam ta chyba v mailu pořád svítí. A není přece problém si udělat filtr třeba do složky bugs a každé ráno ji procházet tak dlouho dokud nebude prázdná a bugy odstraněny ne? Připadá mi to jako hledání problému tam kde není.