email-sent je kontraproduktivní, měl by vypršet
- josef.sabl
- Člen | 153
Z dokumentace Debuggeru:
„Aby vám však nezaplavila e-mailovou schránku, pošle vždy pouze jednu zprávu a vytvoří soubor email-sent.“
Ač chápu smysl tohoto celého, tak mi to vůbec nevoní. Je to v praxi dost nebezpečné: „Ve dvě v noci přijde notifikace o problému, vzbudí mě telefon, vidím, že nejde o nic kritického, spím dál. Ráno na problém zapomínám a řeším urgentnější věci. Mezitím nám aplikace kixla z jiného důvodu a vesele všem ukazuje 500, aniž by to někdo řešil.“
V ideálním světě by se to stát nemělo, protože bych okamžitě a nebo okamžitě při nejbližší příležitosti šel problém zkontrolovat. Ale není právě nedokonalost našeho světa důvodem vzniku debuggeru?
Jeden e-mail za hodinu nepovažuji za zaplavenou e-mailovou schránku a minimálně by to mělo jít nastavit. Já osobně bych do defaultu dal jednu chybu za den. Ani by to nemusela být složitá úprava, stačilo by kontrolovat stáří souboru.
Co myslíte?
- josef.sabl
- Člen | 153
tady argumentuje hospilan proti:
http://nezmar.jabbim.cz/…3/01/18.html
Jeho argumenty jsou věcné, ale pořád vychází z toho ideálního světa, který nemáme. Jasně, že se stalo je nějaká chyba v mojí aplikaci nebo přístupu a příště už se nestane (a proto debugger máme). Ale stala se a nám kvůli tomu nešel půl dne web (nebo několik dní, protože jsme zapomněli na déle).
Nesouhlasil bych s tím filtrováním, protože to je zase potenciální zdroj dalších chyb (Špatně odfiltruju něco, co jsem nechtěl). Ale volitelné vypršení blokování odesílání prostě není nic proti ničemu. Není.
- josef.sabl
- Člen | 153
No, to je ono. Omlouvám se, ale pro neznalého je to dost těžký najít. V bootstrapu mám jen enableDebugger, takže mě fakt nenapadlo hledat nějaký logger :-(
Teď navíc koukám, že Debugger::getLogger() je až v 2.1. Mno…
Ale díky za nasměrování :)
Editoval josef.sabl (6. 9. 2013 17:15)
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1032
Teď navíc koukám, že Debugger::getLogger() je až v 2.1. Mno…
Ve 2.0 je ovšem Logger::$emailSnooze
static.
- akadlec
- Člen | 1326
josef.sabl: a to ty maily checkujete jenom na tel? Tel sice pípne že je mail s chybou kterou při spaní ignoruju ale ráno tedy snad logicky nastartuju outlooku a vidím že tam ta chyba v mailu pořád svítí. A není přece problém si udělat filtr třeba do složky bugs a každé ráno ji procházet tak dlouho dokud nebude prázdná a bugy odstraněny ne? Připadá mi to jako hledání problému tam kde není.