Rozšíření systému událostí: Kdyby/Events

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Filip Procházka
Moderator | 4668
+
+1
-

Zdravím,
Kdyby/Events je doplněk pro Nette, který rozšiřuje systém událostí na úplně novou úroveň a přidává kompatibilitu s Doctrinními eventy.

Nově vytvořil @juzna.cz rozšíření do PhpStormu, které pěkně vizualizuje jak jsou eventy propojené v systému

Rozšíření je klasicky na Githubu k vašim službám včetně dokumentace, nejlépe ho instalujte pomocí composeru

Otázky směřujte sem

Další otázky prosím zakládejte jako samostatná témata na novém fóru help.kdyby.org. Díky!

mkoubik
Člen | 728
+
0
-

Jak řešit situaci, kdy nějakou událost poslouchá víc listenerů (potud ok) a zároveň ji může vysílat víc služeb? Mám tu událost definovat na každé službě zvlášť (pak budu muste registrovat n událostí v listenerech), mám tu událost registrovat na nějakém společném předkovi (zneužití dědičnosti), nebo vutvořit další službu, která bude sloužit jako prostředník?

stekycz
Člen | 152
+
0
-

mkoubik napsal(a):

Jak řešit situaci, kdy nějakou událost poslouchá víc listenerů (potud ok) a zároveň ji může vysílat víc služeb? Mám tu událost definovat na každé službě zvlášť (pak budu muste registrovat n událostí v listenerech), mám tu událost registrovat na nějakém společném předkovi (zneužití dědičnosti), nebo vutvořit další službu, která bude sloužit jako prostředník?

Podle mě by v tomto případě bylo lepší vytvořit speciální službu sloužící jako prostředník. Zvláště pokud je listenerů i eventů hodně. Už jenom to, že stejnou událost vyvoláváš na více místech, mi říká, že máš někde logiku, která by měla být vyhozena na jedno místo. Máš nějaký příklad události, u které je opravdu žádoucí, aby byla vyvolávána na více místech než na jednom?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Jednak mám podezření, že volat jeden event ze dvou míst není úplně čisté a jedna bych zvážil proč nemít listenery naslouchající na dvě události a směřovat to na jednu jejich metodu?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Další otázky prosím zakládejte jako samostatná témata na novém fóru help.kdyby.org. Díky!