Kam ukládat hodnoty při přechodu mezi stránkami?
- fary
- Člen | 155
Pokud mám jednu šablonu, kde mohu napsat komentář ke článku, mohu mít i druhou šablonu, která mi bude poskytovat náhled již zformátovaného textu mého komentáře. Pokud se programátor rozhodne takto, kam je podle vás nejlepší (mezi)ukládat data, jako je právě třeba text komenáře při přechodu na náhled a pak zpět? Napadlo mě ukládat to do url, ale pak to tam bude vidět. Sice to nejsou citlivé informace a zobrazí se stejně jenom autorovi komentáře, le prostě to v té url nevypadá hezky. Pak mě napadlo ukládat to do sessions, ale tam by bylo potřeba zajistit včasné mazání. Další možností by mohlo být dočasné ukládání do databáze, což mi příjde jako ta nejhorší možnost. Jak byste to řešily nebo to řešíte vy?
- Šaman
- Člen | 2666
Sessions. Vymazat je po odeslání, pokud neodešle, tak to tam klidně nechat doz avření prohlížeče, nebo do odhlášení – pokud na tento formulář příjde uživatel za chvíli znovu, bude ho mít předvyplněný. Můžeš přidat tlačítko „Vymazat formulář“, které zařídí i vyčištění ze session.
- petr.pavel
- Člen | 535
Do url ne, především protože má omezenou délku.
Zopakoval bych formulář na zadání komentáře, vyplnil mu hodnoty odeslané v předchozím kroku jako defaults, vykresloval bych ho ručně a u každého inputu bych přidal type=>‚hidden‘.
{input komentar type=>'hidden'}
- duke
- Člen | 650
U použití sessions je třeba vzít v úvahu případ, kdy si někdo otevře v prohlížeči dvě okna a v každém z nich bude psát různé komentáře k nějakému článku. Použití společné session proměnné by pak mohlo vést ke konfliktu. Tento konflikt lze řešit pomocí get či post parametru (get lze použít, neboť délka již není problém – typicky půjde o nějaký hash).
- Šaman
- Člen | 2666
Pokud bude psát ve dnou oknech komentář ke stejnému článku, pak by mohlo dojít k neočekávaným stavům, ale tak trochu by si za to uživatel mohl sám. A samozřejmě pokud by se do session ukládal předvyplněný formulář pro komentář, tak by tam muselo být i k jakému článku se to váže.