Problém placeholdery a validací formuláře

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

V prohlížečích, které nativně neumí placeholder (hlavně IE8 a IE9), je simuluji javasriptem. Rád bych následující workflow:

1. User odešle formulář. Javascript zkontroluje, které inputy v sobě mají hodnotu placeholderu a hodnoty vymaže, aby se neodeslaly k validaci.
  2. netteForms.js formulář zvaliduje
  3. Pokud se validace nezdařila, javascript vrátí do prázdných polí hodnoty placeholderu (jinak zůstanou všechny inputy prázdné a uživatel neví, co do nich patří)

Body 1. a 2. jsou v pohodě. Problém mám s bodem 3. Nevím, na jakou událost to znovunaplnění navázat nebo kam to dát. Když se v js zeptám na Nette.validateForm, tak se formulář znovu validuje a chybový alert vyskočí znovu. Jak byte na to šli?

s4muel
Člen | 92
+
0
-

nie je to priamo odpoved na otazku, ale ak tam mas jQuery, mozno by stalo za vyskusanie:
https://github.com/…-placeholder

Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

Něco podobného tam mám. Tyto knihovny tam ale vracejí ty placeholder hodnoty na událost blur. Já bych to potřeboval provést až po netteForm.js validaci. TO nevím, jak udělat.