Nefunguje n:href s proměnnou v url fragmentu
- fary
- Člen | 155
Ahoj. Mám výpis uživatelských komentářů pod článkem. Každý komentář dostane od id atributu své id z databáze: id=„comment-{$comment_id}“. Dále je u každého komentáře odkaz, který obsahuje jak atribut for směřující na již uvedené id, tedy for=„comment-{$comment_id}“, tak i makro n:href s tímto id uvedeným v části fragment url, ale nefunguje mi ani n:href=„Presenter:action#comment-{$comment_id}“ (se složenými závorkami), ani n:href=„Presenter:action#comment-$comment_id“ (bez složených závorek). Rád bych, aby když uživatel klikne na tento odkaz, aby se mu stránka načetla znovu, byla nasměřovaná přímo na tento komentář a v url bylo např: example.cz/articles/some-article#comment-256. Prostě něco v podobném duchu, jako tady na fóru nebo kdekoli jinde.
Ještě by se asi hodilo dodat, že mi to hlásí:
Parse Error – syntax error, unexpected ‚:‘
a tou dvojtečkou je myšlena dvojtečka v Presenter:action.
Takže ono to fachá, já to akorát chtěl zjednodušit a ukázal jsem vám to trochu jinak, než jsem to doopravdy měl. Ve skutečnosti jsem tu proměnnou měl v poli, takže zápis by pak byl: id=„comment-{$comment[‚comment_id‘]}“, jako id komentáře; dále for=„comment-{$comment[‚comment_id‘]}“; a dále n:href=„Presenter:action#comment-{$comment[‚comment_id‘]}“, popř. n:href=„Presenter:action#comment-$comment[‚comment_id‘]“. Zde je právě ten problém v onom makru n:href, kde je to pole uvedeno. V obyčejných HTML atributech se to pole vyhodnotí a dosadí se na dané místo správná hodnota, ale u n:href to s polem nefunguje. Není to chyba v Nette?
Editoval fary (10. 8. 2013 11:40)