Webhosting a zakázaná funkce – register_shutdown_function
- radimek
- Člen | 3
Ahoj,
při vývoji aplikace používám nette pro vytváření formulářů. Při
přesunu webu z vývojového prostředí (kde je vše funkční) do ostrého
provozu jsem narazil. Provozovatel webhostingu má zakázáno volání funkce
„register_shutdown_function“.
Při vypnutí laděnky se zobrazí varování:
‚Warning: register_shutdown_function() has been disabled for security
reasons in /var/www/rbwork/Nette/Http/Session.php on line 166‘, a
formulář se nezpracuje. V Session.php se nezpracuje
‚register_shutdown_function(array($this, 'clean‘));', takže dojde
k chybě.
Existuje nějaké řešení ze strany nette, jak to vyřešit, nebo je nutné povolení funkce register_shutdown_function na straně webhostingu? Při testování webhostingu v ‚Requirements Checker‘, se žádné omezení nezobrazilo, tudíž jsem bral webhosting jako Nette Ready :)
Díky za radu
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Jen bych ještě dodal, že Wedos nejenom stojí 30,–/měsíčně, ale když přejdeš od konkurence a ukážeš jim fakturu, tak ti dají až dva roky (podle zaplacené doby) u nich zadarmo ;) Takže o peníze nepřijdeš.
Tyhle debilní omezení hostingy odnaučíme pouze tehdy, když je budeme bojkotovat. Přejít by jsi měl nejenom ve svém vlastním zájmu, ale i v zájmu všech ostatních programátorů a měl bys to dát tomu hostingu pěkně sežrat.
- Jirda
- Člen | 103
Muzes prosim rict, o jaky hosting se jedna? Diky.
radimek napsal(a):
Ahoj,
při vývoji aplikace používám nette pro vytváření formulářů. Při přesunu webu z vývojového prostředí (kde je vše funkční) do ostrého provozu jsem narazil. Provozovatel webhostingu má zakázáno volání funkce „register_shutdown_function“.Při vypnutí laděnky se zobrazí varování:
‚Warning: register_shutdown_function() has been disabled for security reasons in /var/www/rbwork/Nette/Http/Session.php on line 166‘, a formulář se nezpracuje. V Session.php se nezpracuje ‚register_shutdown_function(array($this, 'clean‘));', takže dojde k chybě.Existuje nějaké řešení ze strany nette, jak to vyřešit, nebo je nutné povolení funkce register_shutdown_function na straně webhostingu? Při testování webhostingu v ‚Requirements Checker‘, se žádné omezení nezobrazilo, tudíž jsem bral webhosting jako Nette Ready :)
Díky za radu
- Šaman
- Člen | 2666
- Kontaktuj podporu. Pokud ti rychle vyjdou vstříc, tak ok, jinak ruce pryč od takového hostingu. Ale třeba bude stačit upozornit je, že nepodporují největší český PHP framefork.
- Wedos neznám, používám OneBit a spokojenost. Napadá mě – co takhle vytvořit vlákno kam by se psali osvědčené a spolehlivé hostingy? Někomu by to mohlo při výběru pomoci.
- Nemám rád negativní reklamu, ale jestli to podpora nějak rozumně nevyřeší, tak nám napiš co to je za hosting.
Editoval Šaman (27. 7. 2013 22:10)
- radimek
- Člen | 3
Děkuji za komentáře. Kontaktoval jsem provozovatele webhostingu, který po pár dnech funkci povolil. Nyní už je funkční.
Wedos je řešením, ale nechtěl jsem předem dělat ukvapené závěry.
Nápad vytvořit vlákno tykající se webhostingu, by určitě nebylo od věci. To, že provozovatel blokuje některé PHP mě opravdu nenapadlo.