Nette 2.1 jak nastavit expiraci sessions po uzavření prohlížeče

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
motorcb
Člen | 552
+
0
-

Zdravim.

Jak v Nette 2.1 nastavím expiraci sessions po uzavření prohlížeče?
Jde to vůbec?

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

No já to dělám takto (parametr true):

$user->setExpiration('+ 20 minutes', TRUE);

Problém je, že to funguje jen ve firefoxu – opera a chrome si session nechají…nevím proč…

JHadamcik
Člen | 47
+
0
-

Já teda nevím, ale nebylo po zavření prohlížeče vždy čas „0“? Nevěděl jsem, že to Nette 2.1 nějak mění, ale čas nastavený na 0 do expirace fungoval do zavření prohlížeče.

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Mno pokud jsem to z manuálu vyčetl dobře, tak toto:

$user->setExpiration('+ 20 minutes', TRUE);

znamená, že session platí 20 minut od poslední akce a do zavření prohlížeče…
Konkrétně toto používám při přihlášení uživatele – když se přihlásí a odejde od pc, tak po 20 minutách vyprší platnost a při následující akci je přesměrován na login…

Ale mám problém s druhou session, které nastavím (0,true) – ta by se měla ukončit po zavření prohlížeče, jinak platí pořád, ale to mi funguje korektně jen ve FF. Opera si to někdy zruší a někdy ne a chrome si to nechává…

s4muel
Člen | 92
+
0
-

hm, dobre vediet.
je to sice rok stare, ale predpokladam, ze stale aktualne:
http://stackoverflow.com/…sion-cookies

skus schvalne vypnut v chrome tieto nastavenia, ze ci ta pri (0,true) stale neodhlasi:
Nastavenia → Pri spusteni → Pokračovať v predchádzajúcej relácii
Nastavenia → Rozsirene → System → Ponechať aplikácie na pozadí spustené po zatvorení prehliadača Google Chrome

ak je to tak, jedine riesenie asi bude kombinacia s nejakym rozumnym $time parametrom