Nejde mi přesměrování na jiný presenter

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
davez
Člen | 60
+
0
-

Ahoj, zkouším první aplikaci, mám problém v tom, že z HomepagePresenteru si nechám vykreslit šablonu, ve které mám

<a href="{link Init:  }">Prejdi</a>

Dále mám tedy InitPresenter. V něm mám

public function actionDefault() {

}

a

public function renderDefault()
    {
        $this->template->anyVariable = 'any value';
    }

V latte šabloně mám jen

{block content}
<h1>Ahoj</h1>
{/block}

Když kliknu na Prejdi, tak se mi do URL přidá /init, ale prohlížeč hlásí, že tuto URL nezná. Jak prosím říct tomu InitPresenteru jakou adresu má očekávat, nebo jak to vyřešit…

grongor
Člen | 31
+
0
-

@davez: jen tak od boku … máš zapnutý mod_rewrite a nastavený .htaccess?

davez
Člen | 60
+
0
-

grongor napsal(a):

@davez: jen tak od boku … máš zapnutý mod_rewrite a nastavený .htaccess?

Asi nemám, jak to prosím zjistím, případně zapnu.

grongor
Člen | 31
+
0
-

@davez: tak nejdříve si najdi konfigurační soubor Apache httpd.conf a tam najdi řádek s mod_rewrite, u mě vypadá takhle: LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
Musíš odstranit znak # ze začátku řádku – tím modul zapneš. Potom restartuj Apache.

Dále ten .htaccess – jestli jsi stahoval nejnovější Nette přes tyhle stránky, pak bys ho měl mít v pořádku. Zkontroluj si, že máš ve www složce soubor .htaccess. Pokud ne, stáhní si to aktuální Nette a zkopíruj si soubor .htaccess ze sandbox/www. To by snad mělo být vše.

davez
Člen | 60
+
0
-

grongor napsal(a):

@davez: tak nejdříve si najdi konfigurační soubor Apache httpd.conf a tam najdi řádek s mod_rewrite, u mě vypadá takhle: LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
Musíš odstranit znak # ze začátku řádku – tím modul zapneš. Potom restartuj Apache.

Dále ten .htaccess – jestli jsi stahoval nejnovější Nette přes tyhle stránky, pak bys ho měl mít v pořádku. Zkontroluj si, že máš ve www složce soubor .htaccess. Pokud ne, stáhní si to aktuální Nette a zkopíruj si soubor .htaccess ze sandbox/www. To by snad mělo být vše.

Díky, vyřešeno, měl jsem špatný .htaccess

grongor
Člen | 31
+
0
-

@davez: nemáš zač, rád jsem pomohl ;-)