Úpravy ve formulářích v dev
Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
- michal.lohnisky
- Člen | 64
Ahoj,
používám nejnovější nette dev z githubu. Chci se poptat na několik věcí.
- Zmizel mi atribut id u buttonu a u hidden inputu. Je to záměr?
- Pokud mám select a v něm prompt, tak dostanu při setDefaults výjimku Value '' is out of range of current items. Jak mám toto řešit?
- Inputům, které nastavím na disabled se nastaví hodnota NULL. Jde o nějaké bezpečnostní opatření?
- frosty22
- Člen | 373
Ahoj,
- Prompt hodnota již asi není prázdný řetězec, ale NULL, čili když voláš setDefaults, tak bys tam měl mít NULL. Toto v podstatě vychází i z logiky například ukládání do databáze (či ukládání v podstatě kdekoliv), když může být ve sloupci pouze nějaké cizí klíče, či nemusí být vyplněný, tak tam jsou buď hodnoty a nebo NULL, nikoliv prázdný řetězec.
- Pokud vím, tak takhle to je snad od jakživa, smysl „disable“ je v podstatě ten, že element je zakázaný, tudíž se neočekává změna hodnoty a jelikož je zakázaný, tak má NULL hodnotu – nejsem si jist, jestli to má i nějaký praktický důvod, či pouze tento filozofický :)
- michal.lohnisky
- Člen | 64
- No, spíš mě zajímá ten důvod, protože se teď nedají tak dobře adresovat v JavaScriptu, atd. Nenapadá mě důvod, proč by tam to id vadilo.
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Jak již bylo několikrát řečeno :) Neměl by ses spoléhat na idčka co generuje Nette, protože strategie se může změnit. Pokud je potřebuješ, je tu metoda setHtmlId