Náhodné opakující se chyby s cache v celém Nette
- ZZromanZZ
- Člen | 87
Nesetkali jste se někdy s problémy tohoto typu:
Aplikace běží v pořádku, zdánlivě z ničeho nic začnou tyhle periodicky se opakující problémy, notice, warninngy, errory v Nette souborech a ustane to stejně rychle, jako se to objeví. Všimněte si, že chyby se periodicky opakují…
Na projektu používám Nette 2.0.5.
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
ZZromanZZ wrote: Na projektu používám Nette 2.0.5.
V tom případě by začal aktualizací na aktuální stable.
- ZZromanZZ
- Člen | 87
Všechny opcode cache jsou vypnuty, tím to není. Jelikož se to projevuje pouze na produkčním prostředí, projekt je dost velký, tak bych nerad prováděl aktualizaci, dokud nezjistím, čím to je. Zkusím postnout výstupy z laděnky, ale nevěřím, že to pomůže, jsou to fakt dost démonické chyby.
- hrach
- Člen | 1838
Prvni chyba v danem chunku chyb je na
[2013–07–08 11–11–25] PHP Warning: Attempt to assign property of
non-object in [path_hidden]/libs/Nette/Config/Configurator.php:48
[url_hidden],
tzn. http://nette.merxes.cz/…gurator.html#48
Zbytek muze byt timto ovlivnen. Rozhodne bych to videl jako chybu nespojenou s nette, zrejme php, nebo nejaka jeho extension. Doporucuji upgrade hlavne php na posleni verzi (tve vetve).
- ZZromanZZ
- Člen | 87
Výstupy z laděnky by vás asi v tomto případě jenom zmátly, navíc obsahují data, která nechci zveřejnit.
@hrach, to je přesně to co mě napadá, ale chtěl jsem hlavně, jestli se s tímto chováním už někdo nesetkal, případně aby mě navedl. Jestli nikdo neví, tak v tom asi zůstanu sám a bude se muset povýšit, jak nette, tak php.
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Nemožné to není, ale jak již tady padlo – best practise je
aktualizovat Nette na nejnovější minor tag releasu, kterého používáš
(2.0.6
→ 2.0.10
) a také PHPka (5.4.6
→ 5.4.17
).
Těch několik drobných BC breaků, které by se mohly teoreticky vyskytnout, zvládneš opravit za pár minut.
Pustit na server memtest taky není od věci, ale pokud bys měl vadný modul, myslím že by to způsobovalo daleko větší problémy.