Jak nastavit mod_rewrite?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
karfi
Člen | 21
+
0
-

Potreboval bych radu s nastavenim mod_rewrite. V php_info se zobrazuje v Loaded modules, ale Nette Requirements checker ho zobrazuje jako Disabled. Kdyz v korenovym adresari serveru vytvorim soubor .htaccess, tak automaticky dostavam Internal Server Error 500. Mohl by mi nekdo prosim poradit co kde musim upravit? Diky.

h4kuna
Backer | 740
+
0
-
  1. Pokud by nebyl zapnutý mod_rewrite, pravděpodobně by jsi dostával 403, 404, minimálně HP by se rozjela
  2. Internal Server Error 500, pravděpodobně píše Nette, zapni si laděnku , nebo koukni do adresáře log. Pro unix musí mít práva pro zápis apache (jiného webserveru), např: 777

Editoval h4kuna (6. 7. 2013 7:36)

karfi
Člen | 21
+
0
-

Tu 500 dostavam primo od serveru (ne od nette), jen kdyz vytvorim soubor htaccess a v nem RewriteEngine On, cimz jsem se jeste pokousel zapnout ten mod_rewrite. Spis mi jde o to, ze v php_info je mod_rewrite jako ze bezi a v tom requirement checkeru je disabled, tomu moc nerozumim.

Editoval karfi (6. 7. 2013 10:42)

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
0
-

Abys mohl používat mod_rewrite direktivy v htaccessu, musíš mít v konfiguraci serveru v AllowOverride povolené FileInfo (viz dokumentace). Zkus zkontrolovat toto.

karfi
Člen | 21
+
0
-

Bylo to ono, diky moc. Ted jeste musim poresit proc pri pristupu do sandboxu i examples dostavam E500, ikdyz prava mam na cele ceste 777.

Editoval karfi (6. 7. 2013 11:00)

Semik
Backer | 135
+
0
-

Zapni debugovací mód nebo koukni do složky log jestli tam není nějaká vyjímka.

Pozn. Koukni jestli máš povolen zápis jak do logu tak do tempu.

karfi
Člen | 21
+
0
-

Ja to dostavam primo od serveru, k nette se to ani nedostane. Zkousel jsem postupne pristupovat k souboru phpinfo.php, na ceste http://localhost/…/phpinfo.php se jeste zobrazil ok, ale na http://localhost/…/phpinfo.php to uz hodilo E500. index.php z te posledni cesty dopadne stejne. Log i Temp maji 777, vlastnik i skupina jsem ja.

karfi
Člen | 21
+
0
-

Uz jsem to nasel, byla nepovolena direktiva v .htaccess primo v sandboxu. Diky za rady.