jakou zvolit strukturu – vice roli v systemu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
spiider
Člen | 162
+
0
-

Ahoj, chci se zeptat jakou bych mel mit nejlepe strukturu kdyz bych chtel mit v systemu vice roli typu uzivatel, obchod, admin.....kazdy by mel jine funkce ale obcas by mohla byt nejaka spolecna. Po prihlaseni bych chtel mit url ve tvaru mujweb.cz/uzivatel nebo mujweb.cz/obchod a mujweb.cz/admin

Napadlo me udelat pro kazdou roli slozku uzivatelModule, obchodModule…a tam presenters, templates…atd.

Neporadili byste jak byste toto resili, popr. jake ktere reseni ma vyhody?

Diky moc za tipy

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Trochu mícháš role a moduly.
Jestli mají mít jen obchodníci navíc pár funkcí, použij role a oprávnění. Jestli je administrace naprosto odlišná od frontendu, tak použij moduly (role tam budeš mít stále, ale nebude muset být všechno řízené pomocí ACL).

spiider
Člen | 162
+
0
-

asi jsem to spatne napsal a rozdil vim, jenom jsem myslel ze kdyz bude mit kazda role jine funkce tak abych nemusel psat podminky typu…pokud je to uzivatel volej tuhle akci, pokud neni volej jinou apod.

Kazda role bude mit take jinaci layout atd…

Myslel jsem to tak ze bych mel zvlastni slozku pro presentery a templaty pro uzivatele a roli zvlast…proste jako je klasicke rozdeleni na front module a admin module.

Nebo myslite ze mam nechat front a admin a resit vse na urovni acl?

Diky

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Pojem role v Nette souvisí s authorizatorem a AccessControlListem. Podmínky pak psát nemusíš, stačí se zeptat, jestli má přihlášený uživatel právo na něco.
Ale jestli bude odlišný layout, tak to silně ukazuje na použití modulů. A každý modul může mít svůj BasePresenter, který (typicky v metodě startup) ověří, že aktuální uživatel má oprávnění tento modul používat.