Čistý návrh komplexnejších formulárových prvkov
- JakubJarabica
- Gold Partner | 184
Tak keď už som sa rozpísal… :) (a ešte som aj diakritiku pridal!)
Ako ČISTO pracovať s formulárovými komponentami, ktoré napr. získavajú údaje z nejakého signálu…? Teraz si priamo vo formulárovej komponente generujem link:
<?php
$control->{'data-handle'} = $this->form->presenter->link('GetAreas!', array(
'filter' => $this->filter, // niekedy potrebujem len priamo obce, niekedy najma pri multiple choice povolim aj okresy ci kraje
));
?>
.. a je to síce prasačina, ale je to len v komponente jedna vec a má závislosť na signál v BasePresenteri(aj to mi vadí, ale žijem s tým – je pohodlné na viac miestach používať $form->addAreaSelect).
Urobiť z toho formulárového prvku signal reciever? Ako do neho prepašovať napr. Repository, keďže ho vytváram cez metódu registrovanú nad Containerom cez extensionMethod? Ideálny stav je mať k tomu aj interface pre implementáciu rôznych Datasource pre daný formulárový prvok(generovať pairs id ⇒ text custom spôsobom).
Ďalší môj problém: Zoberme si advanced wysiwyg editor(ktorý by mal možnosť vkladať odkazy ako nejaké shortcody cez modálne okno(ktoré vygenerujem kde?) a ťahal by údaje pre rôzne content types s veľmi UI-friendly rozhraním.