Examples micro-blog mi nechce jet
- maestorm
- Člen | 28
Hezký den,
snažím se pochopit, jak funguje Nette a jelikož se mi ho povedlo rozjet,
zkusil jsem se podívat na examples, ale u micro-blogu se mi po spuštění
zobrazil tento problém
Nevíte prosím, jak to mohu vyladit?
Postupoval jsem podle návodu, vytvořil databázi quickstart,… nevím, co
stále dělám špatně, že stále narážím na nějaké problémy.
Děkuji za případnou pomoc a přeji všem rádcům krásný víkend.
- Draffix
- Člen | 146
Myslím si, že uvedený příklad není zrovna ten nejlehčí pro začátečníky. Pokud by jste ale chtěl za každou cenu vyzkoušet si udělat něco na způsob blogu, pak je možné použít kuchařku z planette. Je zde sice použité dibi, ale pokud to trošku zkombinujete s quickstartem a jeho nette\database, tak je možné si ho lehce upravit, SQL kód už změnit není takový problém.
- maestorm
- Člen | 28
Draffix napsal(a):
Myslím si, že uvedený příklad není zrovna ten nejlehčí pro začátečníky. Pokud by jste ale chtěl za každou cenu vyzkoušet si udělat něco na způsob blogu, pak je možné použít kuchařku z planette. Je zde sice použité dibi, ale pokud to trošku zkombinujete s quickstartem a jeho nette\database, tak je možné si ho lehce upravit, SQL kód už změnit není takový problém.
Děkuji za radu,
pokud se mi tohle nepovede, asi se jí budu řídit. Nejde mi o vytvoření
blogu, ten už mám na wordpressu . Jde mi o to, abych se v Nette naučil udělat
administraci webu, aplikovat Nette na vytvořený web a přidat mu
administraci atp.
Děkuji za pochopení a za trpělivost, kterou se mnou máte.
- Draffix
- Člen | 146
Vytvořit administraci a k ní front-end není zrovna to nejlehčí. Pokud s Nette začínáte, je třeba si ho trošku „ošahat“ a naučit se s ním. Pak už to není takový problém využívat Nette, jakožto promyslet celou webovou aplikaci, respektive si ji rozdělit na části a ty postupně vytvářet, nabalovat a propojovat. Asi bych začal s tím front-endem na seznámení s Nette a pak až zkoušel experimentovat s administrací.