Examples micro-blog mi nechce jet

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
maestorm
Člen | 28
+
0
-

Hezký den,
snažím se pochopit, jak funguje Nette a jelikož se mi ho povedlo rozjet, zkusil jsem se podívat na examples, ale u micro-blogu se mi po spuštění zobrazil tento problém

Nevíte prosím, jak to mohu vyladit?
Postupoval jsem podle návodu, vytvořil databázi quickstart,… nevím, co stále dělám špatně, že stále narážím na nějaké problémy.

Děkuji za případnou pomoc a přeji všem rádcům krásný víkend.

bazo
Člen | 620
+
0
-

skontroloval by som html v sablone a pohladal ten tag alebo makro xsi

maestorm
Člen | 28
+
0
-

Hledám, nevím co je kde špatně.. Dneska je zlej pátek.

Draffix
Člen | 146
+
0
-

A jste si jist, že používáte SQLite a ne MySQL?

maestorm
Člen | 28
+
0
-

A když používám MySQL, tak jak mám naložit? Přepsal jsem to, teď mi zase naskočil tento problém

Ten se mi však nezdá tak (s)prostý.

Editoval maestorm (14. 6. 2013 16:13)

Draffix
Člen | 146
+
0
-

Myslím si, že uvedený příklad není zrovna ten nejlehčí pro začátečníky. Pokud by jste ale chtěl za každou cenu vyzkoušet si udělat něco na způsob blogu, pak je možné použít kuchařku z planette. Je zde sice použité dibi, ale pokud to trošku zkombinujete s quickstartem a jeho nette\database, tak je možné si ho lehce upravit, SQL kód už změnit není takový problém.

maestorm
Člen | 28
+
0
-

Draffix napsal(a):

Myslím si, že uvedený příklad není zrovna ten nejlehčí pro začátečníky. Pokud by jste ale chtěl za každou cenu vyzkoušet si udělat něco na způsob blogu, pak je možné použít kuchařku z planette. Je zde sice použité dibi, ale pokud to trošku zkombinujete s quickstartem a jeho nette\database, tak je možné si ho lehce upravit, SQL kód už změnit není takový problém.

Děkuji za radu,
pokud se mi tohle nepovede, asi se jí budu řídit. Nejde mi o vytvoření blogu, ten už mám na wordpressu . Jde mi o to, abych se v Nette naučil udělat administraci webu, aplikovat Nette na vytvořený web a přidat mu administraci atp.

Děkuji za pochopení a za trpělivost, kterou se mnou máte.

Draffix
Člen | 146
+
0
-

Vytvořit administraci a k ní front-end není zrovna to nejlehčí. Pokud s Nette začínáte, je třeba si ho trošku „ošahat“ a naučit se s ním. Pak už to není takový problém využívat Nette, jakožto promyslet celou webovou aplikaci, respektive si ji rozdělit na části a ty postupně vytvářet, nabalovat a propojovat. Asi bych začal s tím front-endem na seznámení s Nette a pak až zkoušel experimentovat s administrací.

maestorm
Člen | 28
+
0
-

Dobře, zatím děkuji, kdyby mi něco s front-endem nešlo budu rád, když mi opět poradíte, zatím Vám velice děkuji.

Krásný víkend.