Skvělý nette.ajax.js od Vojty Dobeše – jak na opětovnou validaci formulářů?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
wb2009
Člen | 125
+
0
-

Ahoj,
používám výše uvedený skript pro AJAX a jsem spokojen, nicméně řeším problém, že po proběhnutí jaxového požadavku již nefunguje validace, resp. ona funguje, ale nezobrazí se hlášení. Na fóru jsem našel nějaké nápady, jak toho docílit, nicméně ani v jednom případě se mi to nepodařilo.

Proto zakládám tento topic s myšlenkou, že mi někdo zašle správné řešení :)

lukyn
Člen | 21
+
0
-

Ahoj,
mám stejný problém.
Pokud použiji modální okno, tak mi nefungují validační pravidla addRule – (uživateli se nezobrazí chybová hláška) a formulář se klidně odešle.

Použivám JQuery UI dialog

lukyn
Člen | 21
+
0
-

takže vyřešeno ..
stačí po načtení v modal okně použít znovunačtení validačních pravidel formuláře:

třeba takto:
for (var i = 0; i < document.forms.length; i++) {
Nette.initForm(document.forms[i]);
 }

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

lukyn: Pozor, tohle řešení ti přiřadí pravidla i pro formuláře, které už validaci zaplou mají ⇒ validace by se u nich prováděla 2×.

Já používám toto:

$.nette.ext('formsValidationBind', {
		success:function (payload) {
			if (!payload.snippets) {
				return;
			}

for (var i in payload.snippets) {
				$('#' + i + ' form').each(function () {
					Nette.initForm(this);
				});
			}
		}
	});
Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Měl bych velkou prosbu na někoho, kdo se již prokousal modálními okny a formuláři.
Mohli byste zveřejnit nějaký příklad/sandbox s alespoň minimálním komentářem, pls? Neumím JS, ale rád bych byl schopen používat modální okna – moderní aplikace se bez nich neobejde. Díky.

lukyn
Člen | 21
+
0
-

pepakriz:
Ano, to máš pravdu, pokud se nepoužije nette.ajax.js. Což byl ten můj případ. Teď jsem to udělal přes danou knihovnu nette.ajax.js a vše už funguje OK.
Pokud se použije nette.ajax.js a netteForms.js, provedete se naincludování přes $.nette.ajax() – třeba dialog, tak pak již podmínky fungují správně.

díky

Vojtěch Dobeš
Gold Partner | 1316
+
0
-

Ad validace formulářů načtených ajaxem, nette.ajax.js se o to automaticky stará.

wb2009
Člen | 125
+
0
-

Are you sure? Jdu to tedy zkontrolovat, protože mě to tedy nešlo…resp. AJAX funguje, ale validace formu už po aktualizaci snippetu ne…

vyzkouším a dám vědět.

lukyn
Člen | 21
+
0
-

vojtech.dobes
při použití netteForms.js nefunguje validační pravidla addRule pro prvek addUpload. Na kliknutí tlačítka Submit se hláška nezobrazí a formulář se normálně zavře (bez vykonání akce submit).

Netušíš, kde můžu mít chybu či kde je chyba ?

Editoval lukyn (7. 6. 2013 10:32)