Zastaralé funkce u excel_reader

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
wb2009
Člen | 125
+
0
-

Zdravím,

mám problém, stáhl jsem si od googlu nejaktuálnější verzi excel readeru (2009). Měl jsem s touto knihovnou už zkušenosti v čistém PHP a celkem bezproblému jsem ji využíval, teď když už jedu na nette, jí chci opět využívat na dalším projektu, ale má ona požívá PHP funkce, které jsou zastaralé, takže laděnka mi řve samé Deprecated a Deprecated. Zkoušel jsem podle toho co se mi u chyby vždy zobrazilo to opravit, dle internetu, ale to nemá konce.

Má někdo zkušenosti s touto knihovnou na nejnovější verzi nette a PHP?

Případně nějaký tip na jinou knihovnu, např. PHPExcel, ta je prý ale náročná na paměť…?

Díky.

EDIT: zatím jsem to vyřešil, že kde se zobrazila chyba, tak jsem tu funkci v té třídě nahradil novější, ale je to nap…

Editoval wb2009 (20. 5. 2013 15:55)

na1k
Člen | 288
+
0
-

Používám něco takového. Není to nic extra, ale funguje

<?php
$reporting = error_reporting();
error_reporting($reporting ^ E_DEPRECATED ^ E_NOTICE);
$data = new \Spreadsheet_Excel_Reader($file, false);
error_reporting($reporting);
?>
wb2009
Člen | 125
+
0
-

Pravda, to by zřejmě vyřešilo můj problém úplně, já to zatím řeším přepisováním těch fncí v té třídě, jako např. vyhození & znaků při založení instance, nahrazení funkce split, aj.

Díky.

na1k
Člen | 288
+
0
-

U externích knihoven se mi osvědčilo takhle je obalit. Většinou je to bezpečnější než do nich zasahovat. Především tak neztratíš možnost updatovat je.

wb2009
Člen | 125
+
0
-

Pravda, ale poslední verze excel_readeru je z roku 2009, nepředpokládám, že v nejbližší době by se to nějak měnilo, každopádně díky :)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Nebo zkus kvalitnější PHPExcel.

wb2009
Člen | 125
+
0
-

Ten prý bere moc paměti, co jsem se tu dočetl, nebo alespoň bral…

Na druhou stranu využíval jsem poměrně často PHPWord a bezproblému, tak možná vyzkouším :)

Edit: Nepotřebuje PHPExcel odbc?

Editoval wb2009 (20. 5. 2013 21:14)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

wb2009 napsal(a):

Ten prý bere moc paměti, co jsem se tu dočetl, nebo alespoň bral…

Hodně záleží, co za dokumenty generuješ. Musí se vyzkoušet.

Edit: Nepotřebuje PHPExcel odbc?

Ne