Microsite s vícekrokovým formulářem – je vhodné použít nette?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
juneau
Člen | 166
+
0
-

Zdravím, mám dotaz – chci vytvořit microsite s 4 textovými stránkami, v nette jsem prakticky začátečník (ačkoli v PHP samotném bastlím už 10 let) a přijde mi to jako ideální webík pro rozšíření zkušeností. Problém je, že gró toho webíku bude snad pětikrokový formulář pro „objednávku tisku velkých fotografií“. V prvním kroku uživatel nahraje více JPG, v druhém kroku mu web nabídne (dle rozměrů/poměru stran) odpovídající rámy nebo velikosti tisku, v dalším kroku kontakt + údaje o platbě, v dalším kroku kompletní shrnutí, v dalším odeslání toho všeho na mejl (a samozřejmě neustálé ověřování údajů a jejich kombinací, uchovávání dat v session atd) …

A můj dotaz: Je pro začátečníka s nette vhodné pouštět se do takového rozsáhlého formuláře? Samozřejmě ta zakázka spěchá a já bych se s tím nerad dva týdny trápil, když v čistém PHP bych to měl asi hotové podstatně dříve. Vidíte někde možné zádrhely, kde budu hodiny googlovat „jak toho, co bych v PHP měl za deset minut, dosáhnout v nette“?

OK3
Člen | 91
+
0
-

To záleží. Od určité úrovně znalostí jsi produktivnější s frameworkem než s čistým PHP. V tom, co jsi popsal, budeš masivně využívat formuláře a session – obojí má Nette pošéfované, takže jestli umíš hledat v API a četl jsi dokumentaci, neměl bys mít vážnější problém. Spíš jde o to, jestli máš na to dost času a jestli se chceš něco nového naučit (zádrhele jsou vždy)..