trvale prihlaseni zas a znova

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Lister
Člen | 12
+
0
-

Nette 2.0.10, PHP 5.3.3

Zdravim,

tak jsem dneska dlouho testoval $this->getUser()->setExpiration() a vysledek je nasledujici :

<?php
$this->getUser()->setExpiration('+20 minutes', TRUE);
?>
  • funguje jak ma, od posledniho nacteni pocita 20 minut, jinak vykopne, zavreni prohlizece (u ff musim zavrit panel a vypnout ho) odhlasuje
<?php
$this->getUser()->setExpiration('+20 minutes', FALSE);
?>
  • tez funguje jak ma, rozdil oproti vys je ten, ze pri zavreni zustanu prihlasen
<?php
$this->getUser()->setExpiration('+14 days', TRUE/FALSE);
?>
  • v principu stale to same, co pred tim, ale s tim rozdilem, ze kdyz necham okno hodku otevrene a obnovim, tak me vykopne… Pri vykopnuti zustane cookie nette-browse stejne, ale session id se zmeni

Neni to poprve, co s tim mam problem, uz je to asi 5. projekt a tentokrat to chci vyresit.

Na serveru mam nastaveni gc_maxlifetime na 14 dni (v sekundach samozrejme), zde si nejsem jisty, jeslti neni potreba nastavit neco vic, aby to spravne fungovalo, protoze at delam co delam, trvale prihlaseni proste nejede. Nechce se mi verit, ze by to bylo nastavenim serveru a pokud ano, tak se ptam, proc to nikde neni napsane? Je mozne (a zaroven docela realne), ze to proste garbage collector vyradi tu sessionu, ale stale me zajima proc a proc o tom nikde neni zminka.

Lister
Člen | 12
+
0
-

vyresil jsem zde