nette + dibbi připojení (Dibi is not connected to database.)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
trisha
Člen | 20
+
0
-

Zdravím,

snažím se připojit k nette dibbi. Takže jsem do složky libs dala dibbi (smazala dibbi minified a nechala jen tu nezmenšenou verzi) a teď se snažím upravit config.neon.
`
development < common:
database: xxx
driver: mysql
host: localhost
username: root
password: xxxx
charset: utf8
profiler: true
console < common:
`

Je tohle správně? Našla jsem jen samé 2 roky staré příklady
Tohle ještě platí?

Glottis
Člen | 129
+
0
-

cao, j amam v configu pro nette 2.1 toto

parameters:
	database:
		database: db
		username: jmeno
		password: heslo
		persistent: true
		lazy: true

services:
	database:
		class: DibiConnection
		create: dibi::connect(%database%)
		run: true
  • bootstrap samozrejme
require '/dev/shm/dibi/dibi.php';

a funguje to :)

trisha
Člen | 20
+
0
-

Glottis napsal(a):

cao, j amam v configu pro nette 2.1 toto

parameters:
	database:
		database: db
		username: jmeno
		password: heslo
		persistent: true
		lazy: true

services:
	database:
		class: DibiConnection
		create: dibi::connect(%database%)
		run: true
  • bootstrap samozrejme
require '/dev/shm/dibi/dibi.php';

a funguje to :)

Díky, opravdu funguje ;)
Nikde jsem tady podobný návod neviděla. Jen nechápu proč to require v bootstrapu, když by to mělo nette načítat samo a všechny, ne?

Editoval trisha (25. 4. 2013 18:38)

Glottis
Člen | 129
+
0
-

no jeste jsem zapomel napsat ze je potreb ado libs do souboru netterobots.txt napsat (pokud tam mas dibi)

Disallow: /dibi

jinak ti robotloader bude prochazet cely adresar dibi misto aby pouzil ten spravny loader. asi by to trvalo za prve dlouho a kdo vi jestli by to vubec fungovalo :) ale to jsem nikdy nezkousel

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

To require tam v ideálním případě nemá co dělat. Při použití composeru (balíček dibi/dibi) – což je dnes už vpodstatě preferovaná cesta – načítání zajistí composer, jinak lze RobotLoaderu říct, že se má podívat i (např.) do libs/dibi.

Glottis
Člen | 129
+
0
-

jinak to co jsem psal je prave z toho odkazu co jsi poslala – sekce „Stará aplikace, se statickými modely“

qwerty
Člen | 2
+
0
-

Omlouvam se za uplny offtopic, ale Trisho, mas uzasnou profilovou fotku! Dokonce na ní vypadáš jako moje pritelkyne! Moment, to je fotka mé pritelkyne :D To vypadas tak hnusne, ze se stydis sem dat svoji fotku a musis krast cizí z Facebooku? :)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@qwerty nechtěl jsem to psát veřejně, ale když už se provalilo, že „ukradla“ cizí fotku, tak to myslím můžu napsat. @trisha je muž ;)

Každopádně, tohle sem moc nepatří :) Vyřešte si to po emailu ;)

qwerty
Člen | 2
+
0
-

Já nemusim nic resit, urcite je „trisha“ muz, ono bezne „muzi“ pisou v zenskem rode ;)

Už mlcim, nic sem resit nechtel, jen se zasmát ;)

trisha
Člen | 20
+
0
-

Filip Procházka napsal(a):

@qwerty nechtěl jsem to psát veřejně, ale když už se provalilo, že „ukradla“ cizí fotku, tak to myslím můžu napsat. @trisha je muž ;)

Každopádně, tohle sem moc nepatří :) Vyřešte si to po emailu ;)

@Filip Procházka, ty seš hroznej Sherlock. Myslíš že si budu dávat svůj mail(myslet si že to nikdo nevidí) a pak si tady hrát na agenta? Je mi to jedno, vzal jsem random a random. Teda popravdě, Ta holka je moje spolužačka z VŠ. qwerty promiň.

PS: Nechtěl jsem bejt za kokota pod svým jménem, pokud se tady budu ptát na uplně basic věci. tak proto.

Editoval trisha (21. 6. 2013 13:22)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

trisha napsal(a):

PS: Nechtěl jsem bejt za kokota pod svým jménem, pokud se tady budu ptát na uplně basic věci. tak proto.

A teď jsi tu za kokota, protože kradeš cizí identitu. Everyone gets what he deserves. ;)