Přepsání projektu do Nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
JMM
Člen | 7
+
0
-

Zdravím,

zkouším přepsat jedny své stránky do Nette. Ale ani po týdnu nejsem schopnej v tom něco udělat. Jde o web s jednoduchou administrací obsahu. Jelikož už v poslední době skoro vůbec neprogramuju a s PHP sem na tom nikdy moc dobře nebyl, tak je to asi pro mě nadlidskej úkol. Proto hledám někoho kdo by byl ochotnej to do toho Nette přepsat a nebo jen udělat základní kostru, abych jen pomocí metody pokus/omyl/google/forum doplnil další funkce. Najde se tu někdo, kdo nemá do čeho teď píchnout a chce udělat dobrý skutek? :-D

Editoval JMM (16. 4. 2013 17:20)

JMM
Člen | 7
+
0
-

Nikdo by se nenašel? Je to jen moje prezentace fotek s pár tabulkama a pár selecty do DB

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

a není vhodnější šáhnout už po nějakém hotovém řešení? Přeci jen čas je drahý a když to je „jen tak“ tak nač dělat appku?

JMM
Člen | 7
+
0
-

Já spíš preferuji vlastní řešení, přeci je to z mého pohledu lepší co se týče kodu (html) či možných pozdějších úprav. Ten RS co teď používám, je vcelku funkční, ale nevím jak moc dobře ja na tom s ochranou. Proto bych to chtěl přepsat do nette,který se mi líbí díky té „blbuvzdornosti“, čitelným kodem a tím že je pro něj česká komunita.

Filip111
Člen | 244
+
0
-

Pokud preferuješ vlastní řešení, tak ti nezbyde nic jinýho, než oprášit PHP. Oprášením myslím tak na měsíc se do toho pořádně opřít. Alespoň tak dlouho mi trvalo, než jsem měl z přepisování mého původního „taky vcelku funkčního“ RS dobrý pocit a začínal bez bolesti chápat jednotlivé souvislosti.

Pak jsem ještě ve dvou etapách RS vždy úplně překopal – především strukturu projektu, modulů, extensions a vyčlenění Cms z app do libs.

Když to shrnu, v delším časovém horizontu (rok, dva) se připrav na desítky hodin učení, a stovky hodin práce (pokud to myslíš alespoň trochu vážně).
Nechci tě odrazovat, Nette je super :), ale pokud ti to přijde moc, stáhni si Wordpres nebo Drupal (záleží na co se cítíš) a nauč se do toho naprogramovat nějaký moduly. Míním to jen v dobrém…ale upřímně.

Pokud chceš předělat jen svuj web s pár tabulkama v DB, tak to třeba zvládneš za týden/dva – tutoriály a prezentace v https://blog.nette.org/ ti určitě pomůžou. Ale pak pak to zahodíš a začneš znovu a pořádně.

ps.: pokud se ti tvůj redakční systém nezdá, začni se učit Nette nebo jiný MVC framework. Dlouho jsem to odkládal kvůli rozsáhlosti aplikace a i když to dalo hodně práce, rozhodně to za to stálo. I když jsem se snažil psát správně, objektově apod., z dnešního pohledu to byla neskutečná prasárna.
Nechápu, jak jsem bez nějakého MVC frameworku dokázal pracovat.

Editoval Filip111 (19. 4. 2013 23:26)