Přepsání projektu do Nette
- JMM
- Člen | 7
Zdravím,
zkouším přepsat jedny své stránky do Nette. Ale ani po týdnu nejsem schopnej v tom něco udělat. Jde o web s jednoduchou administrací obsahu. Jelikož už v poslední době skoro vůbec neprogramuju a s PHP sem na tom nikdy moc dobře nebyl, tak je to asi pro mě nadlidskej úkol. Proto hledám někoho kdo by byl ochotnej to do toho Nette přepsat a nebo jen udělat základní kostru, abych jen pomocí metody pokus/omyl/google/forum doplnil další funkce. Najde se tu někdo, kdo nemá do čeho teď píchnout a chce udělat dobrý skutek? :-D
Editoval JMM (16. 4. 2013 17:20)
- JMM
- Člen | 7
Já spíš preferuji vlastní řešení, přeci je to z mého pohledu lepší co se týče kodu (html) či možných pozdějších úprav. Ten RS co teď používám, je vcelku funkční, ale nevím jak moc dobře ja na tom s ochranou. Proto bych to chtěl přepsat do nette,který se mi líbí díky té „blbuvzdornosti“, čitelným kodem a tím že je pro něj česká komunita.
- Filip111
- Člen | 244
Pokud preferuješ vlastní řešení, tak ti nezbyde nic jinýho, než oprášit PHP. Oprášením myslím tak na měsíc se do toho pořádně opřít. Alespoň tak dlouho mi trvalo, než jsem měl z přepisování mého původního „taky vcelku funkčního“ RS dobrý pocit a začínal bez bolesti chápat jednotlivé souvislosti.
Pak jsem ještě ve dvou etapách RS vždy úplně překopal – především strukturu projektu, modulů, extensions a vyčlenění Cms z app do libs.
Když to shrnu, v delším časovém horizontu (rok, dva) se připrav na
desítky hodin učení, a stovky hodin práce (pokud to myslíš alespoň trochu
vážně).
Nechci tě odrazovat, Nette je super :), ale pokud ti to přijde moc, stáhni si
Wordpres nebo Drupal (záleží na co se cítíš) a nauč se do toho
naprogramovat nějaký moduly. Míním to jen v dobrém…ale upřímně.
Pokud chceš předělat jen svuj web s pár tabulkama v DB, tak to třeba zvládneš za týden/dva – tutoriály a prezentace v https://blog.nette.org/ ti určitě pomůžou. Ale pak pak to zahodíš a začneš znovu a pořádně.
ps.: pokud se ti tvůj redakční systém nezdá, začni se učit Nette nebo
jiný MVC framework. Dlouho jsem to odkládal kvůli rozsáhlosti aplikace a
i když to dalo hodně práce, rozhodně to za to stálo. I když jsem se
snažil psát správně, objektově apod., z dnešního pohledu to byla
neskutečná prasárna.
Nechápu, jak jsem bez nějakého MVC frameworku dokázal pracovat.
Editoval Filip111 (19. 4. 2013 23:26)