Problém s rýchlosťou stránok na VPS

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
vpromotion78
Člen | 3
+
0
-

Dobrý deň, skúsim napísať svoj problém, možno niekto už riešil niečo podobné a bude mi vedieť poradiť.

Mám vytvorené svoj CMS a projekty na Nette Fr. technológií a nasadené to mám na VPS, ktorý má dostatočný výkon.

Problémom je, že v určitý čas cez deň stránky, ktoré majú zvyčajne nábehy do 2–3 sec. nabiehajú 20 – 50 sec.

Keď som prezrel v danom čase (ktorý je však nepravideľný) logy servera, resp. vyťaženie servera online, tak som zistil, že mi niečo vyžiera RAMku a 4 jadrá procesora.

V logoch v danom čase vidím GOOGLE.BOT alebo BING.BOT a logy lietajú jak besné. Mám dojem, že tam lietajú roboty jedna radosť, čo je síce z hľadiska SEO dobré, ale z hľadiska fungovania e-shopu, ktorý beží na 4 jadrách a 4 GB RAM sa mi to zdá nejaké divné, aby to takto išlo…

Jedná sa o projekt www.domoss.sk a www.domoss-eshop.sk, možno budete podľa výstupnej časti vedieť niečo poradiť, ako síce nechať na VPS robotov, ale nedovoliť im vyhulovať VPS ;)

Ďakujem za každú radu alebo usmernenie vopred.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Nahoď si tam nějaký monitoring. Já používám http://newrelic.com/ a on sám pozná, když je nějaký request nezvykle pomalý a uloží jeho trace s časy. Můžu si ho pak proklikat a díky tomu vím, co mi žhaví procesor.

http://filip-prochazka.com/…e-frameworku

vpromotion78
Člen | 3
+
0
-

Ďakujem !!!

Vaša rada veľmi pomohla… Ten monitoring to vysvetlil a je to fakt špica nástroj ;)

Ešte raz vďaka…

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

A v com bola chyba? Podel sa, ak bol problem v Nette aplikacii.

Nox
Člen | 378
+
0
-

Případně i kdyby nebyl tam, třeba se dozvíme něco nového, na co si dát pozor

rixi
Člen | 109
+
0
-

Tiez by ma to zaujimalo, ako si vyuzil newrelic v praxi

vpromotion78
Člen | 3
+
0
-

Ahojte,
problém bol nakoniec v úplne niečom inom. Totižto weby mi bežali na Virtuálnom servery. Okrem toho som mal na tom istom železe zriadený aj iný virtuálny server, ktorý dosť hardware vyťažoval. Toto následne ovplyvňovalo VPS webových stránok.

Navýšil som výkon skutočného hardvare a ľady sa pohli a stránky bežia znova tak, ako predtým.