Jak nejlépe řešit captcha?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

Chci se zeptat, jestli Nette nějak řeší captcha ve formuláři. Nic jsem nenašel a co jsem tak prošel fórum, nevypadá to moc nadějně. Našel jsem jedno vlákno, co to řeší (https://forum.nette.org/…iewtopic.php?…), ale autor píše, že je tam nějaká chyba a musí se vypnout javascriptová kontrola – to se mi moc nelíbí. Tuto chybu dával na fórum, ale nikdo na to nereagoval.

Máte s touto třídou někdo zkušenosti? Jak řešíte captcha v appForm?

pmg
Člen | 372
+
0
-

Ta chyba s javaskriptovou validací se dá celkem jednoduše obejít: stačí místo pravidla Form::VALID použít validační callback na metodu validateValid. Nedával jsem to tam proto, že jsem doufal, že za chvíli bude možné používat „čisté“ řešení.

Chci z toho ještě udělat nějaký archiv a dát ho do repozitáře, je to tam dost nepřehledné.

pmg
Člen | 372
+
0
-

Jestli to někdo chce zkoušet, ať prosím chvíli počká. Udělal jsem ukázkovou aplikaci, takže se všechno zjednodušší. Jen co to s Martinem otestujeme.

Také koukám, že jsem v odkazovaném vlákně navrhoval dočasné řešení problému s javaskriptovou validací, ale kód se mi při úpravách příspěvku nějak vypařil. Dám to co nejdřív dohromady.