Jak odchytnout řetězec za křížkem?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Oli
Člen | 1215
+
0
-

Ahoj,
chtěl bych odchytnout data poslaná uživatelem, která jsou uvedená za křížkem v presenteru. Když dám konkrétní příklad, tak mám /www/presenter/. Tam mám celej seznam. Když ale budu chtít omezit seznam, kterej se vypisuje, tak bych použil např: /www/presenter/#Type=1 a ono by to zjistilo, „aha, teď je poslaný nějaký parametr za křížkem“, zavolalo nějakou metodu, předalo parametry za křížkem a vrátilo nový výsledek…

Jde tohle nějakým způsobem v Nette?

vvoody
Člen | 910
+
0
-

prečo to musí byť za „křížkem“?

llook
Člen | 407
+
0
-

Jedině javascriptem. Na server se řetězec za křížkem vůbec neposílá.

Oli
Člen | 1215
+
0
-

vvoody: Protoze to je reseno ajaxove.
llook: Díky. Pokud je teda odesílán formulář, tak je potřeba ten formulář „překrýt“ vlastním voláním nějakýho handleru? Nebo jak se to řeší? Není v nette nějakej doplněk, kterej by ten tvar url řešil?

V podstatě teď mám funkční ajaxové odesílání filtračního formuláře a chtěl bych u něj použít ty křížky v url.

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Viděl bych to na hidden input ve formu a při odesílání formu událost přes js zachytit a naplnit hidden hodnotou z hashe:

$("#form").on("submit", function(){
	$("#hidden-input").val(location.hash);
});

Tak nějak by to mohlo jít a pak při zpracování formu máš ta data k dispozici.

dada-amater
Bronze Partner | 52
+
0
-

Pokud nacitas volani ajaxove, tak snad by pri pozadavku na nacteni formulare vis, kde se nachazis. Cili zavolas formular s nejakym parametrem a vrati se ti s hidden prvkem. Spolehat na neco za hashem mi prijde pitomi. Jediny, k cemu by se to dalo pouzit je, aby pri reloadu webu se dostal tam, kde byl a nejel to cele znovu. Tam uz se celkem ale da vyuzit HTML5 History API.