PDOException #2003 – ze složky log
- Domki
- Člen | 310
Čau. Mám web umístěn na hostingu a po nějaký době jsem se podíval do logu a viděl jsem jich tam kupu. Tak jsem je odmazal a nyní se podíval zase a opět jich tam je kupa. Chci se zeptat čím to je, zda to vadí a popř. jak to opravit.?
Přikládám zkopírovaný logy:
PDOException #2003
SQLSTATE[HY000] [2003] Can't connect to MySQL server on 'sql.aaa.cz' (111) search►
Source file ►
Call stack ▼
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/Database/Connection.php:53 source ► PDO-> __construct (arguments ►)
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/temp/cache/_Nette.Configurator/_-a13af70f38aefb5dc6895235684f3bac.php:363 source ► Nette\Database\Connection-> __construct (arguments ►)
353: $service = new Nette\DI\NestedAccessor($this, 'nette.database');
354: return $service;
355: }
356:
357:
358: /**
359: * @return Nette\Database\Connection
360: */
361: protected function createServiceNette__database__default()
362: {
363: $service = new Nette\Database\Connection('mysql:host=-----;dbname=jmeno_db', 'jmenoUziv', 'heslo', NULL);
364: $service->setCacheStorage($this->getService('cacheStorage'));
365: Nette\Diagnostics\Debugger::$blueScreen->addPanel('Nette\\Database\\Diagnostics\\ConnectionPanel::renderException');
366: $service->setDatabaseReflection(new Nette\Database\Reflection\DiscoveredReflection($this->getService('cacheStorage')));
367: return $service;
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/DI/Container.php:155 source ► SystemContainer-> createServiceNette__database__default ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/temp/cache/_Nette.Configurator/_-a13af70f38aefb5dc6895235684f3bac.php:253 source ► Nette\DI\Container-> getService (arguments ►)
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/app/presenters/BasePresenter.php:40 source ► SystemContainer-> createKosikNereg ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/Application/UI/Presenter.php:176 source ► BasePresenter-> startup ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/Application/Application.php:131 source ► Nette\Application\UI\Presenter-> run (arguments ►)
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/app/bootstrap.php:60 source ► Nette\Application\Application-> run ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/www/index.php:16 source ► require (arguments ►)
V dalším je místo ‚sql.aaa.cz‘ (111) ->> (113) jinak vše stejný
A v dalším se liší jen řádky níže: Application/UI/Presenter.php:17 → zboziPresenter
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/DI/Container.php:155 source ► SystemContainer-> createServiceNette__database__default ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/temp/cache/_Nette.Configurator/_-a13af70f38aefb5dc6895235684f3bac.php:253 source ► Nette\DI\Container-> getService (arguments ►)
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/app/presenters/BasePresenter.php:40 source ► SystemContainer-> createKosikNereg ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/app/presenters/ZboziKategoriePresenter.php:31 source ► BasePresenter-> startup ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/Application/UI/Presenter.php:176 source ► ZboziKategoriePresenter-> startup ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/Application/Application.php:131 source ► Nette\Application\UI\Presenter-> run (arguments ►)
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/app/bootstrap.php:60 source ► Nette\Application\Application-> run ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/www/index.php:16 source ► require (arguments ►)
Díky za rady
- Majkl578
- Moderator | 1364
Chci se zeptat čím to je
Neumíš číst? Scriptu se nepodařilo připojit k SQL databázi.
zda to vadí
To je asi na tobě, jestli ti vadí, že ti web nejede.
jak to opravit
Zjistit, jestli nepřekračuješ nějaká omezení, která ti hosting nastavil a/nebo se obrátit na podporu hostingu.
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Bohužel je docela běžné, že pokud máš nicmoc hosting, tak ti občas na pár vteřinu/minut vypadne db.
- Domki
- Člen | 310
A ještě bych se zeptal
Tato chyba bude něco podobnýho?
PDOException #HY000
SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away search►
SQL ▼
SELECT *
FROM `kosik_nereg`
WHERE (`kosik_nereg`.`zakaznik_nereg_id` = ?)
Source file ►
Call stack ▼
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/Database/Statement.php:76 source ► PDOStatement-> execute ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/Database/Connection.php:168 source ► Nette\Database\Statement-> execute (arguments ►)
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/Database/Table/Selection.php:578 source ► Nette\Database\Connection-> queryArgs (arguments ►)
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/Database/Table/Selection.php:484 source ► Nette\Database\Table\Selection-> query (arguments ►)
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/libs/Nette/Database/Table/Selection.php:761 source ► Nette\Database\Table\Selection-> execute ()
/mnt/web-data1/pedom_cz/public_html/www/app/presenters/BasePresenter.php:40 source ► Nette\Database\Table\Selection-> rewind ()
30: $this->cenaCelk += $zb->zbozi->nase_cena*$zb->pocet;
31:
32: $this->pocetZbVK += $zb->pocet;
33: }
34: }
35: else
36: {
37: $session = $this->getSession('mySession');// možností pouziti SESSION ///asi muzeme mic vic promenych a tim vice jmenych prostoru pro session?
38: $session->setExpiration(0);
39:
40: foreach($this->context->createKosikNereg()->where('kosik_nereg.zakaznik_nereg_id = ?', $session->zakaznikId) as $zb)
41: {
42: $this->cenaCelk += $zb->zbozi->nase_cena*$zb->pocet;
43: $this->pocetZbVK += $zb->pocet;
44: }
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Doporučoval bych přestěhovat se na http://hosting.wedos.com/, tam se mi tohle za celej rok ještě nikdy nestalo :)
- Draffix
- Člen | 146
Stačí se mrknout na chybu… Viz manuál MySQL kdy jsi ztratil konektivitu při vykonávání dotazu
- castamir
- Člen | 629
Já jsem dlouhodobě spokojenej s www.chost.cz, podpora opravdu luxusní. Wedos jsem nezkoušel, ale všiml jsem si, že jsou s ním nějaké komplikace tuším s routama.
- Draffix
- Člen | 146
Domki napsal(a):
A ještě pokud se dívám dobře tak chyba vznikla v souborech /cache/
?
V souborech cache, protože Nette automaticky všechny soubory (krom těch kde si uděláš výjimku) kešuje
@Castamir: s routama sem problém neměl, jenom se subdoménama a správným nastavením .htaccess