Nette a HPHP (HipHop for PHP)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
dada-amater
Bronze Partner | 52
+
0
-

Ahoj, chci se zeptat, zda uz nekdo (predpokladam) laboroval s HipHop for PHP. Osobne jsem to nezkousel, ale jsem ochotny se do uprav nette v tomto smeru pustit. Je zajem? Resil to nekdo?

romiix.org
Člen | 343
+
0
-

Ako tak pozerám na github HipHopu tak sa s týmto snažil už pred tromi rokmi pohnúť Majkl578 a vyzerá, že neúspešne.

Nemyslím si, že je treba niečo meniť na Nette. Skôr je potrebné implementovať kľúčové funkcie v samotnom HipHope.

Glottis
Člen | 129
+
0
-

jestli ma cenu tomu venovat cas a energii. APC je zadarmo, hned a taky urychli :) sice asi ne tolik ale …

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Je nesmysl cokoliv měnit v Nette. Nainstaluj si raději Zend Optimizer + (APC je mrtvé), stejně už je začleněný do PHP 5.5

Naopak vývojáři HipHopu by se měli snažit, aby zvládl kompilovat celý jazyk.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Osobně používám XCache a jsem spokojený. Instalace byla snadná a bezproblémová, zrychlení znatelné. Nasadil jsem jej dříve než jsem zjistil že Zend Optimizer bude v 5.5. Zatím to nechávám být, při upgradu na 5.5 XCache zase vypnu.

K HipHopu jsem nikde nenašel žádnou dokumentaci co vlastně umí a co ne. Pokud taková dokumentace neexistuje tak lze jen těžko očekávat že se rozšíří – málokdo má náladu zkoušet co funguje a co nefunguje. Navíc mám pocit, že stále ještě nepodporuje ani namespaces a closury.

Glottis
Člen | 129
+
0
-

a hele, ten optimizer je v remi repositari pro centos :) zkusil jsem a exec time je opet nizsi ;) dik

Filip Procházka napsal(a):

Je nesmysl cokoliv měnit v Nette. Nainstaluj si raději Zend Optimizer + (APC je mrtvé), stejně už je začleněný do PHP 5.5

Naopak vývojáři HipHopu by se měli snažit, aby zvládl kompilovat celý jazyk.

dada-amater
Bronze Partner | 52
+
0
-

Tzv. OPcache samorejme pouzivame uz leta, vyzkouseli jsme si APC, eAccelerator, XCache, Turck MMCache, Zend Optimizer+ … Nejvice jsme pouzivali XCache a ten zkousime az ted a vykon ma mozna o neco malo lepsi.

Nicmene HipHop je o dalsi uroven dal. Nicmene asi to neni uplne dotazene a kdo vi jestli to vubec nekdo dotahne, FB to delal pro sebe a tomu to takhle asi staci.