Nákupní košík, Session a DB

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
batko
Člen | 219
+
0
-

Ahoj,

zajímal by mě Váš názor ohledně nákupního košíku.

Celou věc zamýšlím tak, že pokud je uživatel přihlášen tak se bude obsah košíku ukládat do databáze. Pokud ne tak do session. Jen nevím jak to elegantně vyřešit. Poraďte cokoliv.

Moc děkuju

Draffix
Člen | 146
+
0
-

Asi nechápu v čem přesně chceš poradit. Řešit to takto jde, jen si to stačí naprogramovat, není to až takový problém. Nebo potřebuješ s něčím konkrétním poradit?

batko
Člen | 219
+
0
-

Konkrétně zatím asi ne, jen mě zajímalo spíše obecně zda se to takto satandardně řeší nebo jestli existuje nějaké jíné řešení.

Co se týče něčeho konrétního by mě to taky trochu zajímalo, alespoň rámcově. Zda si vytvořit Třídu Basket a vní celou věc řešit, nebo existuje něco „hotového“ ?

Draffix
Člen | 146
+
0
-

No za sebe musím říct, že jsem hledal a nenašel, takže jsem byl donucen si vytvořit vlastní. A řešil jsem to tak, presenter resp. třída Basket a všechnu aplikační logiku košíku do ní. Nebudu tvrdit že neexistuje žádné jiné řešení, možná že někdo erudovanější poradí lépe, nicméně já to tak řešil a zatím bez problémů.

Jan Mikeš
Člen | 771
+
0
-

Ja mam svou tridu „Shop“ jako service, veskere zavislosti jako session, usera, databazovou tabulku atd ji predavam a vse resim v ni.

Editoval Lexi (21. 3. 2013 22:20)

Filip111
Člen | 244
+
0
-

Napadá mě odpověď na otázku jak to řešit?
Tak aby s tím bylo co nejmíň práce :)

Osobně bych vše ukládat do session. Jako bonus bych nakonec přidal funkci, která to v případě přihlášených uživatelů ještě uloží do DB.
Dál bych pak pracoval jen se session, takže to že budeš mít data i DB bude jen bonus, který nijak nerozhodí fungování celku.
Pokud budeš chtít z DB po přihlášení, načíst obsah košíku, tak zase jen „jednoduše“ přesypeš obsah DB do košíku.