flash message a form handler

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
insider
Člen | 31
+
0
-

Zdravim,

snazim se v aplikaci vyuzit flash message, ale nedari se mi je zprovoznit. Tedy mam prihlasovaci formular a pri chybe chci vratit flashmessage, takze zatim mam

try{
	$this->user->authenticate($form['user']->getValue(),$form['pass']->getValue());
}catch(AuthenticationException $e){
	$flash = $this->flashMessage('Neplatné přihlašovací údaje', 'error');
	$this->redirect('Login');
}

dump $flash vypise to co ma.
Kdyz smazu redirect, tak se zprava vypise, ale ja bych potreboval redirect(chci to pouzit i u pridani zaznamu a tam je redirect potreba).
Kdyz jsem se dival na akrabat, tak tam vse funguje jak bych potreboval, ale u me se po redirectu nic nevypise.

S formularem mam problem nasledujici – kdyz pouziju new Form() namisto AppForm() a zpracovavam pomoci $form->isSubmitted(), tak vse funguje, ale kdyz chci pouzit udalosti, tak se nic nestane. Kdyz pouziju $form->onSubmit[] = array($this, 'zpracuj');, tak se funkce zpracuj nezavola, jen se prekresli formular a predvyplni se postem.

Jeste dodam, prepsal jsem si router, ale mel by fungovat stejne, jako zakladni, tedy vracet stejny presenter request, jako zakladni.

crempa
Člen | 198
+
0
-

k tem flash zpravam… mas nekde v sablone neco jako.. ?

{foreach $flashes as $flash}
	<div class="flash-message">
		{$flash->message}
	</div>
{/foreach}
insider
Člen | 31
+
0
-

Samozrejme. Jak jsem psal, tak bez redirectu se to vypise jak ma.

crempa
Člen | 198
+
0
-

aha, ok a po tom redirectu mas v URL identifikator te flash zpravy ? neco jako _fid=0133 ?

insider
Člen | 31
+
0
-

Diky, to bude ten problem. Cekal jsem, ze se to bude prenaset v session :)
Form handlery taky pouzivaji GET promennou?

Jod
Člen | 701
+
0
-

Myslím, že len AppForm cez eventy :)

Editoval Jod (3. 3. 2009 10:51)