quickstart → Nette\InvalidArgumentException

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Hedgexu
Člen | 12
+
0
-

Dobrý den,

zkouším quickstart a v části kde se má aplikace připojit k databázi se mi zobrazila tato červená chyba (používám školní SQL DB)

**Nette\InvalidArgumentException

Template is not valid UTF-8 stream.**

8. …/www/index.php:10 source ► Nette\Application\Application-> run ()

1:    <?php
 2:
 3:    // Uncomment this line if you must temporarily take down your site for maintenance.
 4:    // require '.maintenance.php';
 5:
 6:    // Let bootstrap create Dependency Injection container.
 7:    $container = require __DIR__ . '/../app/bootstrap.php';
 8:
 9:    // Run application.
10:    $container->application->run();
11:

Máte někdo nápad co je špatně nebo co mám dělat abych tento nedostatek opravil?

Grelek
Člen | 233
+
0
-

Vždyť ti to přesně řeklo problém. Šablona není v UTF-8. Počítám, že se zkoušíš dostat na hlavní stránku QS, například localhost/cesta-ke-quickstartu/www/. V tom případě se podívej do app/templates/Homepage/default.latte a ulož ji znovu, ale v kódování UTF-8. Zřejmě ti tvůj editor ukládá v jiném kódování. A raději to takhle znovu ulož u všech souborů, které jsi editoval.

Editoval Grelek (11. 3. 2013 22:03)

Hedgexu
Člen | 12
+
0
-

Děkuji, bylo to tak, poznámkový blok ve W7 není vhodný na úpravu konfiguračních souborů…

Už jsem si raději stáhnu PSPad.

Grelek
Člen | 233
+
0
-

Doporučuji NetBeans a výborný plugin pro Nette Framework. Časem totiž zjistíš, že zvýrazňování Latte syntaxe a předgenerování presenterů je dost užitečná věc. :)

Pokud ale nechceš používat IDE, můžeš zkusit editor Sublime Text 2, tam taky nějaký plugin existuje.