Nette na Synology

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Prochaine
Člen | 15
+
0
-

Mám aplikaci v Nette, která na lokálu pracuje jak má. Při spuštění ze Synology (pro neznalé NAS server, která má v sobě mimo jiné i Apache, MySQL, PHP, apod.) mi (zatím podle všeho) aplikace běží s jednou drobnou chybičkou a to generování parametrů do URL (a jedná se o parametry, které neměním ani nenastavuji, ale které {link} doplňuje automaticky dle stavu aplikace).

Samozřejmě, že se nejedná o problém Nette, ale nastavení toho Synology – jen nevím kde začít hledat jako první – resp. kde může být chyba taková, aby se nespustila metoda, která má toto na starost?

PHP 5.2.6; register_globals = off;

Výpis phpinfo(); je zde: http://prochaine.dyndns.org/test.php

Existují někde systémové požadavky pro Nette?

Jod
Člen | 701
+
0
-

Ako čítam asi ti nefungujú perzistentné parametre. To môže byť nejakou chýbajúcov knižnicou, alebo ktovie.

To synology nepoznám, môžeš mi otom povedať viac? :)

arron
Člen | 464
+
0
-

Trochu hadam, ale podle toho vypis phpinfo bych zkusil nastavit magic_quotes_gpc na Off (pokud to nedelas nekde v konfiguraci).

Ola
Člen | 385
+
0
-

Někomu tady na fóru taky nefungovaly persistentní parametry se zapnutým eAcceleratorem, který zapnutý je..

Prochaine
Člen | 15
+
0
-

Zkusím a dám vědět.

Jod napsal(a):

To synology nepoznám, môžeš mi otom povedať viac? :)

Ve zkratce:
http://synology.com/enu/index.php

Krabička na 1, 2, 4 nebo 5 disků (možno v RAID). Funguje to jako síťový disk, ale má to další funkce navíc – například zmíněný web server (s PHP, MySQL), photo server, iTunes server, printer server, download server, Torrent apod. Má to v sobě Linux a je to velmi dobře konfigurovatelné. Sám tam mám nastavený cron nebo třeba CVS. Otázky rád zodpovím.

Prochaine
Člen | 15
+
0
-

Potvrzuji, že to bylo zapnutým eAcceleratorem.

Děkuji za rychlou pomoc.

Editoval Prochaine (26. 2. 2009 14:09)

Jod
Člen | 701
+
0
-

Jo, ten eAcc.. mohlo ma napadnúť.

Ano, už som to stihol zkuknúť. No výkon nič moc, ale na tú cenu neni zlé. K synology produktom nepíšu výkon procesora a ramku, aspoň na alze nie. Nevieš jak je to s tým? A ramka, dá sa tam narvǎt viac než 128/256MB, alebo je nato treba šoubovák a pájkovačku :D .

Dostal som slinu si niečo takéto zadovážiť na domáce použitie.

Inak za cenu takého lacnejšieho zariadenia sa dá zadovážiť si EEE noťas s podstatne väčšim výkonom a viacej ramky + plus displejom )) , tak aké to má oproti tomu výhody?

Editoval Jod (26. 2. 2009 15:09)

Prochaine
Člen | 15
+
0
-

Já sám mám CS407, který obsahuje Marvell mv5281 (ARM, 500 MHz) a 128 MB RAM. Tento patří mezi rychlejší. RAM přidat nejde a uvažuji časem uvažuji o výkonnější variantě. Výkonově to není žádná sláva, ale je to „vše v jednom“, spolehlivé a za rozumnou cenu.