Composer problem s easyphp
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Jak se správně ptát – Prosil bych podrobnější popis problému. Věšteckou kouli jsem nechal v druhých kalhotách :)
Za svých mladých let jsem používal XAMPP
- Honza Marek
- Člen | 1664
na windows doporučuju instalovat composer přes instalátor
akorát nevim, jestli ho už používáš nebo ne, protože z tvých popisů to jde těžko uhodnout
- kalatalabnik
- Člen | 35
S čím já bojuju u EasyPHP je to, že jakákoliv změna nastavení (aka php.ini) se děje do souboru v adresáři apache. Pak když to pustím v CLI, mám průser.
Řešením je ruční překopírování php.ini z adresáře apache do php/php<hroznedlouhecislo>. Tak, aby php.ini bylo u php.exe.
Může to pomoct?
Pak mi ještě pomůže zakázání extensionsů, které nepotřebuju. Typicky php_yaz.dll.
- castamir
- Člen | 629
Něco ti poradím. Upozorňuju, že se jedná o black magic…
Přečti si, co je v tom chybovém hlášení, a ověř to.
Zkus nainstalovat EasyPHP do defaultního adresáře, který ti to nabídne, a Composer nainstalovat ručně podle návodu ze stránek místo přes instalátor.
Editoval castamir (6. 3. 2013 12:46)
- hAssassin
- Člen | 293
ano, muzu potvrdit, ze na EasyPHP je problem se spoustenim php.exe v consoli. Asi to souvisi s PATH, jelikoz me to jako chybu vypisuje prave kus PATH a spatne ji to oreze (ted to nemam u sebe a nemuzu to sem hodit). Ale dela to presne jak pises. Zkus schvalne jen v cmd spustit php.exe jestli ti to taky vyhodi.
Moduly mam povoleny jen ty, ktery pouzivam (mysql, gd, + par dalsich), instalovany to mam na vychozi lokaci (C:/ProgramFiles86/EasyPHP/). To s tim php.ini me nenapadlo a zkusim az se dostanu domu.
P.S. composer nepouzivam, takze s jeho instalaci zkusenosti nemam. ja jen ze to nemusi byt problem composeru ale primo easyphp.
Editoval hAssassin (6. 3. 2013 13:01)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Jenom aby to bylo kompletní, tak přidám ještě odkaz do naší dokumentace ;)
- sabrx
- Člen | 47
Povrdzujem, ze tento postup funguje, vdaka.
kalatalabnik napsal(a):
S čím já bojuju u EasyPHP je to, že jakákoliv změna nastavení (aka php.ini) se děje do souboru v adresáři apache. Pak když to pustím v CLI, mám průser.
Řešením je ruční překopírování php.ini z adresáře apache do php/php<hroznedlouhecislo>. Tak, aby php.ini bylo u php.exe.
Může to pomoct?
Pak mi ještě pomůže zakázání extensionsů, které nepotřebuju. Typicky php_yaz.dll.