Composer problem s easyphp

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
cujan
Člen | 410
+
0
-

caute pouzivam na windowse easyphp a pri instalacii composera sa mi vyskytol prolem, ak vyberiem cestu ku php.exe potom hadze hlasky ze nemoze najst nejake moduly…
v com moze byt problem
?

vdaka

davidm
Člen | 81
+
0
-

V tom ze nemuze najit nejake moduly

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Řekl bych, že nejspíš nemůže najít nějaké moduly.

cujan
Člen | 410
+
0
-

ako to som uviedol ako priklad ze ci sa niekto nestretol s problemom easyphp a composer…

co teda pouzivate ako php server pod win…

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Jak se správně ptát – Prosil bych podrobnější popis problému. Věšteckou kouli jsem nechal v druhých kalhotách :)

Za svých mladých let jsem používal XAMPP

cujan
Člen | 410
+
0
-

Ved to je jasne :D
len problem je v tom ze ked sam dobre neviem v com je problem…postupujem presen podla krokov instalacie composera a hend treti krok zlyha…vyberem php.exe a dalej nic…len same chyby…
Unable to load dynamic library…

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

na windows doporučuju instalovat composer přes instalátor

akorát nevim, jestli ho už používáš nebo ne, protože z tvých popisů to jde těžko uhodnout

kalatalabnik
Člen | 35
+
0
-

S čím já bojuju u EasyPHP je to, že jakákoliv změna nastavení (aka php.ini) se děje do souboru v adresáři apache. Pak když to pustím v CLI, mám průser.

Řešením je ruční překopírování php.ini z adresáře apache do php/php<hroznedlouhecislo>. Tak, aby php.ini bylo u php.exe.

Může to pomoct?

Pak mi ještě pomůže zakázání extensionsů, které nepotřebuju. Typicky php_yaz.dll.

castamir
Člen | 629
+
0
-

Něco ti poradím. Upozorňuju, že se jedná o black magic…

Přečti si, co je v tom chybovém hlášení, a ověř to.

Zkus nainstalovat EasyPHP do defaultního adresáře, který ti to nabídne, a Composer nainstalovat ručně podle návodu ze stránek místo přes instalátor.

Editoval castamir (6. 3. 2013 12:46)

hAssassin
Člen | 293
+
0
-

ano, muzu potvrdit, ze na EasyPHP je problem se spoustenim php.exe v consoli. Asi to souvisi s PATH, jelikoz me to jako chybu vypisuje prave kus PATH a spatne ji to oreze (ted to nemam u sebe a nemuzu to sem hodit). Ale dela to presne jak pises. Zkus schvalne jen v cmd spustit php.exe jestli ti to taky vyhodi.

Moduly mam povoleny jen ty, ktery pouzivam (mysql, gd, + par dalsich), instalovany to mam na vychozi lokaci (C:/ProgramFiles86/EasyPHP/). To s tim php.ini me nenapadlo a zkusim az se dostanu domu.

P.S. composer nepouzivam, takze s jeho instalaci zkusenosti nemam. ja jen ze to nemusi byt problem composeru ale primo easyphp.

Editoval hAssassin (6. 3. 2013 13:01)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Jenom aby to bylo kompletní, tak přidám ještě odkaz do naší dokumentace ;)

Instalace Composeru na Windows

OndroNR
Člen | 8
+
0
-

Este ked som pouzival EasyPHP (nedavno), tak som tiez mal problem s Composer (cez windows instalator). EasyPHP zhromazduje konfiguracne subory v jednom adresari a binarky zrejme spusta s cestou ku konfiguraku. Pre potreby Composer som si upravil php.ini v adresari php.

sabrx
Člen | 47
+
0
-

Povrdzujem, ze tento postup funguje, vdaka.

kalatalabnik napsal(a):

S čím já bojuju u EasyPHP je to, že jakákoliv změna nastavení (aka php.ini) se děje do souboru v adresáři apache. Pak když to pustím v CLI, mám průser.

Řešením je ruční překopírování php.ini z adresáře apache do php/php<hroznedlouhecislo>. Tak, aby php.ini bylo u php.exe.

Může to pomoct?

Pak mi ještě pomůže zakázání extensionsů, které nepotřebuju. Typicky php_yaz.dll.