Chyba v BlueScreen.php (array_push)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
tomasbobek
Člen | 4
+
0
-

Zdravím,
na localu mi Nette jede v pohodě, ale když jsem ho nahrál na server, tak mi hlásí chybu. Přikládám screenshot z laděnky (obrázek za 1000 slov).

Screenshot chyby

Nevěděl by někdo, co s tím mám udělat? Díky.

Glottis
Člen | 129
+
0
-

cao, nemas v configu mezery i taby najednou?

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Mohl bys někam nahrát klikatelnou laděnku?

tomasbobek
Člen | 4
+
0
-

Jasně, je to tady
Config jsem si prošel a mezery tam nejsou.

Editoval tomasbobek (2. 3. 2013 9:51)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Můžeš použít novější PHP? Nette sice PHP 5.2 oficiálně stále podporuje, ale už je to poněkud zabugované.

tomasbobek
Člen | 4
+
0
-

Já bych rád, ale na serveru, kam to potřebuju nahrát je PHP 5.2.6 a update odmítají. Já bych osobně změnil hosting, ale to v tomto případě bohužel není na mém rozhodnutí.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

V těchto případech je potřeba klientovi jasně vysvětlit že používání takto staré verze je:

1. Kontraproduktivní, protože se v tom hůře programuje a vše trvá déle.
  2. Spousta knihoven tuto verzi už nepodporuje (jak vidíš tak to v podstatě platí i pro Nette) což může výrazně brzdit budoucí rozvoj projektu.
  3. Drahé, z výše uvedených důvodů.
  4. Nebezpečné, protože pro PHP 5.2 už dávno nevycházejí nové bezpečnostní aktualizace.

Osobně jsem pro PHP 5.2 ochoten programovat pouze za tučný příplatek. Ještě se mi nestalo že by někdo byl ochoten jej zaplatit, po vysvětlení důvodů přistoupili na variantu jiného hostingu. Žádného zákazníka jsem tímto postupem neztratil.

tomasbobek
Člen | 4
+
0
-

Jasně, tyhle věci si uvědomuju, ale je to web pro festival a já ho potřebuju co nejrychleji spustit (včera bylo pozdě) a trápí mě tam ta chyba.

llook
Člen | 407
+
0
-

Zkusil bych downgradovat na Nette 2.0.6. Tam se ještě používalo Debugger::tryError(), až v 2.0.7 se místo toho objevil ten kód, co ti vyhazuje chybu.

Asi pro to byl nějaký dobrý důvod, ale zjevně to v 5.2 nefunguje úplně perfektně.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

<OT> Důvod byl ten že nic by nemělo být přímo závislé na Debuggeru – souvisí s rozdělením Nette na menší projekty. Byly dvě možnosti, přesunout ty tryError a catchError metody jinam, anebo ty chyby ošetřit přímo všude kde se tyto metody používaly.