Příprava dat pro výpis pomocí DataTables
- akadlec
- Člen | 1326
Rozhodl jsem se do sve appky opět naroubovat jQuery plugin dataTables, zatím jen natvrdo a pak z něj chci udělat komponentu ve stylu datagridu, ale co řeším je získání dat pro tabulku.
Obecně to funguje tak že při zavolání stránky se vytvoří jen obálka tabulky, datatables se předají config parametry a info kde získá data pro naplnění tabulky. Na pozadí se pak spustí ajaxový request pro načtení dat a tady nastává ten problém.
Pokud mi v tabulce stačí „obyč“ data, tedy jen textová reprezentace např toho co je v databázi tak není problém, sestaví se pole s definovanými klíči, to se bouchne do JSONu a pošle ven. Ale na čem sem se zasekl je to když ty data potřebuju obalit nějakým html kodem (přidání buttonu, link na editaci, switcher na zap/vyp atd. atd.) Jako dalo by se to generovat přimo v presenteru nebo handleru daného requestu ale to mi nepříjde moc „košér“ a stává se to závislé na kodu, rád bych to tedy dostal nějak do template, abych to měl nezávislé na aktuálně použité šabloně. Jak tedy vytvořit JSON objekt v template? Nebo nějaký jiný tip jak to realizovat?
- Glottis
- Člen | 129
cao, ja si taky hral s datatables a nakonec sem vzal niftygrid a narval do nich datatables. nastavuje se to jako niftygrid a chova jako datatables :) tedy kdyz nejsou data tahane jsonem, jd ehledat pres celou tabulku, strankuje to. pres ajax to taky hleda ale jen jak si to nastavis. jdou preskaldavat sloupce. skryvat sloupce. nastaveni si to uklada do db. kdyz by ses chtel podivat nekam ti to vystavim
Glo
- akadlec
- Člen | 1326
@Glotis: tak pokud se ti to chce někde hodit budu jedině rád. Já právě potřebuju udělat verzi co natáhne všechny data naráz, takže potřebuju generovat ten JSON s výsledky. Ještě jsem koukal že se dá v datables pro každý sloupec přidat custom render což by částečně pomohlo, ale to bych musel generování nastavení pro DataTables nějak převést na generování JS co by se přilinkoval ale nevim nevim zda by to vyřešilo muj problém :(