Nette database & MS SQL (sqlsrv)
- kuty.cz
- Člen | 33
Ahoj,
ať mě někdo opraví pokud nemám pravdu, ale nette database používá pro připojení k MS SQL severu standardně driver pdo_mssql, který ale od PHP 5.3 již není podporován?
Potřebuji se připojit na MS SQL server 2012 na PHP 5.3, tudíž na serveru mám PDO SQLSRV knihovnu pro připojení k databázi. Jenže v nette database neexistuje driver pro sqlsrv, ale pouze pro mssql, kterou nerozběhnu.
V dibi používám driver mssql2005, který má určité nedostatky, ale funguje.
Dělám něco špatně nebo je jediným řešením dopsat si vlastní driver pro sqlsrv?
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
Možná by stálo zvážit, zda pro Sql Server nezvolit Doctrine 2. Já teď dělám na projektu, kde jsem byl nucen SqlServer použít a tak jsem přešel na Doctrine 2. Dá se to přežít :)
Edit: Když bys potřeboval, tak můžu dodat svoji třídu Database pro Doctrine 2. Není nic moc, ale generuje v developement modu automaticky tabulky z php entit a je to už nakonfigurované.
Editoval CherryBoss (22. 2. 2013 8:44)
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
No tak se omlouvám. Nechtěl jsem se propagovat. Chtěl jsem pomoci, jelikož v nette database driver na SqlServer není a za tu dobu jej nikdo zkušený ještě nenapsal…
- Zdeno1981
- Člen | 115
Ahoj, u nás ve firmě taky používáme mssql databáze na kterých běží mzdy, docházka, personalistika atd.
když jsem potřeboval z nich vytáhnout nějaké data do intranetu, řešil jsem to přes dibi a odbc
# Parametry databáze
parameters:
database:
driver: odbc
username: ***
password: ***
dsn: mssql
profiler: true
lazy: true
aby jsi měl spojení s mssql databázi si musíš nastavit odbc přes správce zdrojů odbc, zvolit systémové dns a nastavit přihlašovací údaje k db, a nakonec si to spojení otestuješ, jestliže budeš mít spojení s db v pořádku, nastaviš si v config.neonu údaje a hlavně dsn je shodný s názevem se zdrojem dat.
snad ti to pomůže.
Editoval Zdeno1981 (22. 2. 2013 22:06)