Proměnná z presenteru v definici helperu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Oli
Člen | 1215
+
0
-

Ahoj, chci se zeptat jestli je nějaká možnost jak dostat atribut (nebo metodu) do definice helperu? Řeším zvýrazňování textu ve vyhledávání. Použil jsem na to funkci Jakuba Vrány a řeším to jako helper:

{!$result|highlight:$hledany_vyraz}

Je ale dost nešikovný, že si musím předat vyhledávaný výraz z presenteru do šablony a tam to zase předat helperu, který vytvářím v tom samém presenteru. Neexistuje nějaký způsob jak předat atribut, metodu, instanci, … do té definice, tak že bych potom zavolal jen?

{!$result|highlight}

Na tohle jsem narazil už dřív, když jsem si říkal, že by se mi hodila možnost použít nějakou metodu nebo funkci uvnitř definice helperu/makra

Díky

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

@Oli: To současné řešení, které používáš, je lepší než to, kterého chceš docílit.

https://latte.nette.org/en/develop#…

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Díky,
vím, že to co jsem měl je takové čistější. V tomhle konkrétním příkladě si ale myslím, že to není zase takovej problém…

Přes to function() use () {} jsem to uz zkousel, ale nejak me to neslo, asi jsem se nekde upsal a vzal jsem to tak, ze takhle to nefunguje.