Předpřipravený sandbox – Chyba 500

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
buchti
Člen | 9
+
0
-

Zdravím,
jelikož jsem začátečník v Nette a skoro všechny tutoriály na nějaký projekt v Nette začínají rozbalením sandboxu na server, mám problém. Připravený sandbox mi totiž nefunguje. Nevím proč. Zkoušel jsem nahrát do webové složky na hostingu (www) obsah složky sandbox, celou složku sandbox, různě upravovat .htaccess atd… Vždy mi to ale vyhodí hlášku:

"Internal Server Error

Pri zpracovani pozadavku doslo k vnitrni chybe. Pravdepodobne se jedna o chybu v .htaccess souboru.

Ctete instrukce v nasi znalostni bazi: Chyba 500 – Internal Server Error ".

Používám nejnovější Nette a PHP 5.3. Soubor checker, který ověřuje minimální požadavky se tváří, tak jak má a říká, že Nette na hostingu pojede, příklady ze složky examples tam taky jednou, dokonce i moje vlastní stránky, které jsem si zkoušel udělat (formuláře a základy se šablonami – Latte) mi tam fungují.. Prosím, kde je chyba? Děkuji.

ViPEr*CZ*
Člen | 817
+
0
-

Ve složce log nic není?

buchti
Člen | 9
+
0
-

Až na .htaccess a web.config tam nic není.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Co se stane když htaccess ze složky www smažeš a co se stane když ho tam dáš prázdný? Pokud prázdný htaccess funguje tak zkoušej řádky přidávat po jednom.

Tabetha
Člen | 140
+
0
-

a nemôžu to byť práva pre zápis do zložky temp, prípadne log?

vvoody
Člen | 910
+
0
-

500 ⇒ prepnúť debugger do dev módu

buchti
Člen | 9
+
0
-

Změnami .htaccess ve složce www jsem si nepomohl. Když jsem to smazal, psalo to potom error 404, postupným přidáváním řádků se nic nezměnilo, až na ten poslední, kdy to opět začalo psát chybu 500.
Změnil jsem ale práva složek log a temp a ve složce log přibyl soubor access.log – jeho obsah:
[2013–02–15 23–24–19] HTTP code 404: Cannot load presenter ‚Sandbox‘, class ‚SandboxPresenter‘ was not found in ‚/data/web/virtuals/32098/virtual/www/subdom/nette-tester/sandbox/app/presenters/SandboxPresenter.php‘. in /data/web/virtuals/32098/virtual/www/subdom/nette-tester/sandbox/libs/Nette/Application/Application.php:123 @ http://nette-tester.pisu.eu/sandbox/www/
[2013–02–15 23–26–58] HTTP code 404: Cannot load presenter ‚Sandbox‘, class ‚SandboxPresenter‘ was not found in ‚/data/web/virtuals/32098/virtual/www/subdom/nette-tester/sandbox/app/presenters/SandboxPresenter.php‘. in /data/web/virtuals/32098/virtual/www/subdom/nette-tester/sandbox/libs/Nette/Application/Application.php:123 @ http://nette-tester.pisu.eu/sandbox/www/

buchti
Člen | 9
+
0
-

při smazaných .htaccess a zapnuté laděnce: www

licvido
Člen | 3
+
0
-

Wedosu tam vadí tohle:

Options +Includes
buchti
Člen | 9
+
0
-

A je to velký problém? Nechci měnit hosting… Dá se to nějak napravit, nebo obejít?

Editoval buchti (16. 2. 2013 0:08)

buchti
Člen | 9
+
0
-

Navíc teď .htaccess ve složce www nejsou! Smazal jsem je a ta chyba tam pořád je… Viz laděnka.

licvido
Člen | 3
+
0
-

Přidej do složky www .htaccess s následujícím obsahem a mělo by to fungovat.

# Apache configuration file (see httpd.apache.org/docs/2.2/mod/quickreference.html)

# disable directory listing
Options -Indexes

# enable cool URL
<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	# RewriteBase /

# prevents files starting with dot to be viewed by browser
	RewriteRule /\.|^\. - [F]

# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

# enable gzip compression
<IfModule mod_deflate.c>
	AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/x-javascript text/javascript application/javascript application/json
</IfModule>

Případně ještě odkomentuješ RewriteBase a nastavíš ho asi takto:

RewriteBase /sandbox/www/
buchti
Člen | 9
+
0
-

Děkuji, chybu v .htaccess už to nepíše. Ale pořád se to chová stejně jako když tam soubor .htaccess nebyl. Laděnka pořád hlásí chybu, přitom jsem do samotného kódu aplikace nešahal…

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Jestli ti to stále hledá SandboxPresenter, tak nastav RewriteBase.

buchti
Člen | 9
+
0
-

Jak jsem ta četl ve složce log, tak něco takového to hledá a přitom to v presenterech nemám. Promiňte, ale kde to mám nastavit to RewriteBase?

wopice
Člen | 21
+
0
-

V souboru www/.htaccess

buchti
Člen | 9
+
0
-

Aha, a jak to mám nastavit?

licvido
Člen | 3
+
0
-

Už jsem psal jak to nastavit o několik příspěvků dřív.

Ve www/.htaccess změníš 9.řádek

# RewriteBase /

na

RewriteBase /sandbox/www/