Helper prirazeni vysledku do promenne

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
ondra310
Člen | 25
+
0
-

Zdravim, lze nejak docilit toho, aby se mi vysledek po zavolani helperu v sablone priradil do promenne a ja ho mohl v sablone pouzit vicekrat?
Mam vytvoreny helper, ktery mi funguje:

public static function sDph($cena, $sazba = 1, $zaokrouhleni = 2) {
       return  number_format(($cena * $sazba / 100 + $cena), $zaokrouhleni, ',', ' '); // vypočte cenu s DPH a zaokrouhlí
   }//END function sDph................................................................................................

a v sablone volam:

{? $radekS = $radekBez|sDph:$vyr[sazba]}

Bohuzel mi do promenne $radekS priradi hodnotu $radekBez a ne hodnotu s vypocitanou helperem. Kdyz jsem se podival do vygenerovane sablony, tak je tam neco takoveho:
<?php $template->sDph($radekS = $radekBez, $vyr['sazba']) ?> a ja bych potreboval neco takoveho:
<?php $radekS=$template->sDph($radekBez, $vyr['sazba']) ?>. Lze toho nejak dosahnout standartni cestou, nebo toho chci moc? Diky za help

voda
Člen | 561
+
0
-

Můžeš použít makro {capture}.

stefi023
Člen | 71
+
0
-

Pokud se nepletu tak toto v sablone nelze. Helper se aplikuje na cele makro, musis pouzit bud makro capture

{capture $radekS}
{$radekBez|sDph:$vyr[sazba]}
{/capture}

nebo pouzit primo promennou template a jeji fukci funkci

{? $radekS = $template->sDph($radekBez,$vyr[sazba])}

//edit: jsem pomalejsi:)

Editoval stefi023 (7. 2. 2013 15:11)

ondra310
Člen | 25
+
0
-

Super, moc diky, to me jaksi nenapadlo :-)

Tabetha
Člen | 140
+
0
-

len tak pomimo …

public static function sDph($cena, $sazba = 1, $zaokrouhleni = 2) {
       return  number_format(($cena * ($sazba + 100) / 100), $zaokrouhleni, ',', ' ');
   }

neni toto prehladnejší vzorec? … len návrh ;)