Latte šablona do PDF a souboru
- t0x1c
- Člen | 151
Chci se zeptat chtěl bych prvni do šablony poslat svoje data(fakturačni udaje, položky) atd.. A potom vygenerovat PDF a uložit ji do složky aby ji šlo potom čist kdykoliv a kdekoliv. Našel jsem doplňek Eciovni ale v tom jsem nenašel možnost vložit vlastní data a nasledně uložit pdf do souboru. Jak to teda udělám?
- Draffix
- Člen | 146
Stejně jako plníte šablonu v presenteru, tak naplníte i pdf:
// dodavatel
$supplierBuilder = new ParticipantBuilder('František Vosáhlo', 'Uličná', '11', 'Praha 3 - Žižkov', '13000');
$supplier = $supplierBuilder->setIn('12345678')->setTin('CZ12345678')->setAccountNumber('123456789 / 1111')->build();
// zákazník
$customerBuilder = new ParticipantBuilder('Antonie Vosáhlová', 'Cizácká', '3', 'Praha 9 - Prosek', '19000');
$customer = $customerBuilder->setAccountNumber('123456789 / 1111')->build();
S tím ukládání souboru netuším.
- Tomáš Votruba
- Moderator | 1114
Pro generování a ukládání PDF je určen doplněk PdfResponse (testováno na Nette 2.0); případně původní verze v addonech
- Tomáš Votruba
- Moderator | 1114
@enumag: Pošli pull, jestli můžeš. Ještě jsem to ale netestoval na 2.0.8/2.1-dev, to by chtělo.
- Tomáš Votruba
- Moderator | 1114
@castamir: Fork je správný postup. Teď když
přejdeš na můj repo, bude tam někde send pull-request.
Tyto metody tam chci nechat pro snadné manipulování a testování. Sic
presenter by mohl být volitelný… Pošli ten pull, proberem to tam.
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Eciovni generuje PDF do souboru v akci actionGenerate()
, viz ukázkový
presenter. Jestli k tomu použiješ čistě mPDF
přístup,
nebo nějaký další doplněk je na tobě.
- enumag
- Člen | 2118
@Schmutzka: Úprava od @castamir je opodstatněná, ty testovací metody co potřebují presenter bys měl mít ve své poděděné PdfResponse. Implementačně by to neměl mít problém, kontroloval jsem zda tomu nevadí nějaký private / final etc. ale jsem přesvědčen že ne.
@castamir: To tlačítko send pull request je myslím spíše u tvého forknutého repozitáře. Více zde.
- castamir
- Člen | 629
@enumag ten odkaz jsem našel, ale to tlačítko pull request tam nebylo, tak jsem si poradil jinak (editace primo na githubu udělala vše potřebné – vytvořila se nová větev a tu už jsem mohl předhodit jako pull request)
Ještě bych dodal, že ten pull request sjednocuje chování se všemi ostatními xyResponse
Editoval castamir (4. 2. 2013 12:07)