Struktura adresářů a souborů

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
czm4rty
Člen | 29
+
0
-

Zdravím, mám jeden takový blbý dotaz. Chtěl jsem se zeptat, kam je vhodné umístit soubory (které mj. používají připojení k db) jako například Authorizator, Authenticator, DBRouter,… apod. Do složky „Model“ asi nepatří že :-)? Mám vlastní složku „MyFW“ v „libs“, kde mám nadstavbu nad Nette.

Kam umisťujete tyto soubory vy?

Badaboom
Člen | 33
+
0
-

Pokud jsou to knihovny, pak libs. Pokud jsou to implementace pro konkrétní aplikaci, tak app/model.

Editoval Badaboom (29. 1. 2013 15:44)

castamir
Člen | 629
+
0
-

Já používám následující strukturu. Není ideální, ale mě vyhovuje

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@castamir: RouterFactory bych dal taky do těch services. ;-) Jinak se mi to celkem líbí.

castamir
Člen | 629
+
0
-

@enumag spíš jsem přemýšlel, zda nepřidat bootstrap.php do app/setup, aby bylo vše pohromadě. Přiznávám, že umístění nastavení routeru tak, jak to je teď, není pěkné. Buď k němu přidám ten bootstrap nebo jej přesunout do app/services. Pro jedno z toho se časem (== až budu dělat novej projekt) rozhodnu.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@castamir: Složka services mi připadá jako dobrý nápad, RouterFactory je taky service takže tam patří. Konfigurační soubory bych dal do složky config, složku setup zrušil úplně a bootstap nechal bootstrapem. :-) Záleží zda do té složky setup později nestrkáš ještě něco jiného.

EDIT: Tu složku services jsem si právě vytvořil taky. :-)

Editoval enumag (29. 1. 2013 16:24)

czm4rty
Člen | 29
+
0
-

Tak si jdu taky vytvorit slozku „services“. :-)

Patril by tedy DBRouter taky do teto slozky?

DBRouter.php
class DBRouter extends \Nette\Object implements \Nette\Application\IRouter {
}
enumag
Člen | 2118
+
0
-

@czm4rty: Pokud ho definuješ v configu jako službu (což bys měl) tak ano.

castamir
Člen | 629
+
0
-

@czm4rty DBRouter si dej tam, kde máš RouterFactory

@enumag Ano, je to služba, ale šlo mi spíš o ten nejrychlejší způsob jak to najít právě kvůli vztahu k bootstrap. Už jsem to přesunul do services

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

a kde mate ulozene formulare? componenty?
ja to mam v jednej app podla <moduleName>/forms a v druhej forms/<moduleMane> sam eneviem co je lepsie :)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@achtan: Používám <moduleName>/controls a <moduleName>/forms.

castamir
Člen | 629
+
0
-

stejně jako @enumag, ale složky vytvářím až tehdy, kdy do nich mám co dát…

enumag
Člen | 2118
+
0
-

To já také. :-)