Nette, composer a tak obecně

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
0
-

Zdravím,
moc rád bych začal používat composer ale narazil jsem na jeden problém.

Pokud si nastavím, že požaduji nette/nette, tak mě compoer stáhne celý obsah repozitáře. Repozitář obsahuje například testy, které vůbec nepotřebuji a zabírají více místa, než samotný framework. S takovou doctrinou to bude ještě horší, ti tam mají i dokumentaci.

V případě, že projekt instaluji přes composer install, tak se to dá akceptovat, pár mega navíc není až takovej problém, do složky vendor se ani nekoukám a tak mě to netrápí… Občas ale nastane situace, kdy potřebuju nahrát projekt na hosting – tam příkazovou řádku nemám (= přenos přes FTP) a nahrávat jen tak tisíce souborů navíc je hrůza.

Lze to nějak rozumně řešit?

llook
Člen | 407
+
0
-

Nejsi sám, kdo na tohle nadává. Je to tím, že Git neumí jednoduše stáhnout pouze část repozitáře. Stejným neduhem trpí i Git submoduly. Elegantní řešení jsem ještě neviděl.

voda
Člen | 561
+
0
-

Pokud budeš vyžadovat stabilní verzi (např. 2.0.8) composer bude preferovat ‚dist‘ verzi a bude stahovat .zip soubor, který u Nette neobsahuje složku test. Podrobnosti v dokumentaci composeru.

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

Tomáš Kolinger napsal(a):
Občas ale nastane situace, kdy potřebuju nahrát projekt na hosting – tam příkazovou řádku nemám (= přenos přes FTP) a nahrávat jen tak tisíce souborů navíc je hrůza.

Lze to nějak rozumně řešit?

jasne! ked nahravas cez ftp tak ano! https://phpfashion.com/…s-ftp-chytre tam vies pekne nastavit ktore subory / priecinky ma preskocit pri nahravani na ftp

Editoval achtan (29. 1. 2013 9:44)

Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
0
-

@voda
To by bylo super, kdyby to fungovalo :D. Největší knihovny používám stable a tak by to problém vyřešilo.

Smažu keš composeru, instaluji pomocí composer install --prefer-dist a stejně mě to stáhne celý repozitář Nette. Vyžaduji 2.0.*, zkoušel jsem i konkrétní tag v2.0.8 ale problém přetrval.

Vždy si stáhnu .zip včetně testů a všeho ostatního.

voda
Člen | 561
+
0
-

Ono to funguje, akorát ‚.gitattributes‘ je jen v master(2.1.x) větvi, ve verzi 2.0.8 chybí.

Tak mě ještě napadá si napsat post-package-install skript a tam nepotřebné soubory smazat.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@Tomáš Kolinger: .gitattributes se projeví až u dalšího tagu. Zatím použij, co ti radí @achtan