rozdíl mezi @neco.latte a neco.latte

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Prado
Člen | 21
+
0
-

Má nějaký význam (třeba i jen jako konvence) v pojmenování šablony uvádět zavináč na začátku? Tedy je nějaký rozdíl mezi @neco.latte a neco.latte?

Myslel jsem, že by to mohla být konvence pro layout, ale nikde jsem to nenašel explicitně popsané.

Grelek
Člen | 233
+
0
-

Mám pocit, že to je kvůli tomu, že @ je dřív než a-Z, takže @layout.latte je první soubor v šablonách.

/presenters
/templates
 /Homepage
  /@sablona.latte
  /sablona.latte
 /@layout.latte

Editoval Grelek (23. 1. 2013 22:14)

Vojtěch Dobeš
Gold Partner | 1316
+
0
-

To je půvabná teorie :), ale důvod je trochu jiný – presenter pro zobrazení akce nevyžaduje metody render<Neco> ani action<Neco>, stačí existence šablony. Nesežvejkne pouze šablonu, která má ten zavináč v názvu (nelze se k takové akci propracovat). Kdyby tam ten zavináč nebyl, šlo by přejít na akci Homepage:layout, což by skončilo kataklyzmaticky.

Grelek
Člen | 233
+
0
-

vojtech.dobes napsal(a):

To je půvabná teorie :), ale důvod je trochu jiný – presenter pro zobrazení akce nevyžaduje metody render<Neco> ani action<Neco>, stačí existence šablony. Nesežvejkne pouze šablonu, která má ten zavináč v názvu (nelze se k takové akci propracovat). Kdyby tam ten zavináč nebyl, šlo by přejít na akci Homepage:layout, což by skončilo kataklyzmaticky.

Já si říkal, že by měl ten zavináč podezřele malý význam. Tak děkuju za vysvětlení. =)

Editoval Grelek (23. 1. 2013 22:20)

Prado
Člen | 21
+
0
-

Já taky děkuji.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@vojtech.dobes: Huh, to jsem nevěděl. :-D Díky za objasnění.