Obsah v DB – escapovani latte maker

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Kurtas
Člen | 109
+
0
-

Ahoj,

muzu Vas poprosit o radu:
Mam CMS kde do textareay pisu HTML obsah a chci abych tam mohl vepsat latte makra napr

{link ...} nebo atp {   {include "../static_blocks/client_testimonial_horizontal.latte"}}

To vse pak ulozit do DB a nasledne loadnout z DB a zobrazit …

Nyni mam template, ktera vypada takto

{extends "../{$layout}"}

{block page_title}
    <h2>{$page->title}</h2>
{/block}

{block content}
    {!$page->content}
{/block}

{block sidebar}
    {!$page->sidebar}
{/block}

{block js}
    {!$page->js}
{/block}

Obsah (vcetne latte maker) je v $page->content, ale nyni se makra proste jen vypritnou neprobiha jejich preklad.

Diky za pomoc

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Na zpracování maker budeš potřebovat StringTemplate (viz doplňky) a stejně nevím zda ti tam bude fungovat include…

Navíc mi nepřipadá jako moc dobrý nápad nechávat uživatele psát Latte kód – tam už může být libovolné PHP.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Také niečo riešiť v cms je celkom na facku, ale to je už tvoje rozhodnutie ;)
Najjednoduchšie docieliš čo chceš tak, že si vytvoríš komponentu ktorej namiesto latte súboru nastavíš source (hladaj setSource)

Kurtas
Člen | 109
+
0
-

Diky tipy mrknu na to,

To cmsko je ciste jen pro me zadnej user tam nic busit nebude. Kdyz na to prijde tak makro {include } se ani nemusi pouzivat (udela se special layout), jde mi asi vicemene jen o funkcnost makra {link } … potrebuji proste docilit toho ze kdyz nejake strance zmenim URL, tak aby se zmena URL promitla ve vsech strankach (v jejich obsahu, ktery je v DB) ktere na ni odkazuji.

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

To cmsko je ciste jen pro me

A jaký to má potom smysl? Není pak lepší psát rovnou latte šablony než se přihlašovat → editovat?
Cms má podle mě smysl pro neprogramátory, čili pro ty uživatele, kteří chtějí editaci stránek ala Word s WYSIWYG editorem. Já osobně v Cms co v práci vyvíjím dávám uživateli možnost vložit proměnné, které si sám v administraci i definuje (např. email v patičce atd.).

Kurtas
Člen | 109
+
0
-

Duvodu je vic,
pokryje mi to stromovou struktutu menu
lze snadno generovat sitemap
lze pohodlne menit url stanek aniz bych si musel rucne nastavit redirect predesleho URL
atd

Wysing nechci protoze to tam cpe hromadnu spatneho HTML