Nette Database nebo Doctrine?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Climber007
Člen | 105
+
0
-

Ahoj,
začal jsem řešit složitější věci a mám problém jestli přejít z Nette Database na Doctrine. Jde mi momentálně o to, že používám přístup k databázi stejný jako v tutoriálu – co tabulkam to repository a služba v config.neon. Chci ale přidat tabulku produktů a k ní číselníky a nechce se mi pro každou tabulku psát víc tříd a řádků v configu. Jde tohle nějak automatizovat přes Doctrine nebo mi Doctrine nic neulehčí? Popřípadě kde a co nastudovat abych mohl používat zde popisovaný pětivrstvý model nejlépe tedy pod Nette DB. Mám v tom zmatek a nevím co dřív. Díky za nasměrování a rady!
Martin

enumag
Člen | 2118
+
0
-

V NDB se sice dá obejít bez třídy Repository pro každou tabulku, ale i v NDB je to best practice. Doporučuji si na to zvyknout popřípadě napsat generátor.

Climber007
Člen | 105
+
0
-

Přijde mi právě co tabulka to repository pěkně přehledné. Spíš mi přijde nepřehledné množství services v config.neon. Tam bych si představil pro každý modul jeden řádek s jednou třídou, která by třeba potom potom zbytek nějak vytvořila. Teoreticky by šel i co modul to config, že?

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Pokud to máš tak, že co tabulka to modul, můžeš si napsat vlastní ModuleExtension, které ty služby vytvoří, ale to už je trochu náročnější záležitost na pochopení. (http://filip-prochazka.com/…te-framework)

Editoval enumag (16. 1. 2013 15:41)

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

@Climber007 ked pouzivas doctrine tak v configu nemusis mat skoro nic (ida nastavenie samotneho doctrine) nemusis tam pisat ani zoznam entit a ani zoznam repositarov… netvrdim ze sa to tak robit ma, ale moze…