composer na hostingu kde nie je povoleny exec
- parabolo
- Člen | 15
ake moznosti mam vyuzit composer na hostingu, kde prikaz exec nemam povoleny koly bezpecnosti a v ssh konzole nemam prikaz php ani curl? chapem, ze projekty robite na zaciatku lokalne, ale nie je vyhoda composeru, ze nastavi nette podla nastavenia serveru, ako teda potom prenasat projekty na hosting?
- castamir
- Člen | 629
composer je nástroj na správu závislostí hlavně mezi doplňky. Když to spustíš na lokálu, stáhne ti to doplňky, které ti chybí do patřičných složek. Export na produkční je více méně kopírování projektu z lokálu včetně těchto doplňků. Samozřejmě s je potřeba nastavit hodnoty v configu pro produkční server.
Editoval castamir (14. 1. 2013 13:48)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Composer na produkci vůbec nepotřebuješ. Můžeš si na svém pc závislosti pomocí composeru nainstalovat a pak projekt nahrát na hosting. Cesty jsou relativní, takže na složku composer nemusíš vůbec sahat, bude to „prostě fungovat“ :)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
@enumag: to je dobrá připomínka. Já to neřeším :)
Mám dvě aplikace, které nahrávám přes FTP na Wedos hosting. Jediné co
mám v dev
je nette/tester
. A protože FTP nemám
rád, tak nahrávám přes dg/ftp-deployment,
ve kterém si můžu nastavit složku vendor/nette/tester
do
ignore. A hle, problém najednou neexistuje :)
- enumag
- Člen | 2118
@Filip Procházka: To je přesně ten způsob kterým
to řešit nechci. :-D (Myslím ignorování určité složky, proti
dg/ftp-deployment nic nemám – leda to že neumí jiný protokol ale to je
OT.) Kdo používá PHPUnit a Sniffer, tak těch dev složek má poněkud víc a
tohle „řešení“ už poněkud ztrácí na kráse. ;-) Lepší by bylo kdyby
composer všechny --dev
závislosti dával někam zvlášť, pak by
šla ignorovat celá jedna složka a hotovo. Možná to dám composeru jako
issue na GitHub. issue
Editoval enumag (14. 1. 2013 17:52)
- parabolo
- Člen | 15
trochu v tom mam bordel, nette sa vydava vo verziach 5.3, 5.2, 5.2 s prefixami, doplnky sa vydavaju v roznych verziach. Instalacia doplnkov cez composer si s tymto predpokladam poradi lokalne u mna v pc. Ale ked hosting podporuje inu verziu tak s jednoduchym prekopirovanim asi nepochodim. Takze zrejme dopredu potrebujem vediet na akom hostingu to budem mat, nie?
- Šaman
- Člen | 2666
Předpokládám, že programuješ na stejné verzi Nette, jaká pojede na serveru. Není možné doma programovat s namespaces a na server to nakopírovat a myslet, že tam poběží na verzi 5.2 s prefixama. Ale to nesouvisí s Composerem, to platí obecně.
Takže ano, dopředu musíš vědět, na čem ti aplikace poběží.
A nebo jsem tě možná špatně pochopil..?
Editoval Šaman (15. 1. 2013 14:06)