Nový projekt – Nette jako base FW?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
skorunka
Člen | 3
+
0
-

Ahoj,
chystám se od základů přepsat jeden ze svých projektů(www.mygrouponclone.com) a při výběru FW jsem narazil na Nette. Moc se mi tento FW líbí a nejspíše ho použiju. Potřeboval bych ale poradit s následujícími otázkami:

1. Lokalizace
    • má Nette podporu pro lokalizaci Entit(data v DB)?
    • je Latte makro pro lokalizaci kompatibilni s vyhledáváním klíčů v aplikaci POEDIT(gettext)?
    • jsou nějaké příklady na ukázku jak nastavit translator? Chtěl bych se vyhnout použití Zend FW.
  2. Moduly
    • potřebuju v aplikaci dynamicky načítat různé moduly(platební brány, integrace s ext. systémy atp.), instalace modulu by měla proběhnout jeho nahráním do nějaké složky a puštěním instalace z administrace. Koukal jsem na moduly v Nette, ale nejsem si jistý jestli jsou vhodné pro můj případ
  3. Témata
    • potřebuju aby si uživatel mohl vybrat různou grafiku = model stejný ale templaty různé a pokud se nenajde template ve vabraném tématu musí se použít template z defaultního tématu. Je vhodné pro toto použít Nette Moduly?

Děkuji.

castamir
Člen | 629
+
0
-
  1. Gettext translator nebo NetteTranslator
  2. Na zprovoznění modulu ti v podstatě stačí vkopírovat modul do složky /app a přidat routy
  3. Změnu stylů nebo změnu obsahu? Každopádně ani jedno není podle mě problém.

Editoval castamir (6. 1. 2013 22:41)

llook
Člen | 407
+
0
-

Ad 3) Řešil jsem v jednom soukromém projektu, který nakonec zůstal v šuplíku. Udělal jsem to rozšířením metod BasePresenter::formatTemplateFiles() a BasePresenter::formatLayoutTemplateFiles(), že na první místo dali název souboru v adresáři tématu a až potom fallback na výchozí šablony.

Ještě jsem tam udělal takový trik, aby se v případě tématických šablon načítala výchozí šablona jako „layout“, takže bylo možné předefinovat pouze ty blocky, které bylo nutné předefinovat. Muselo se teda v šabloně pak uvést {extends auto}, ale to je jen takový detail.

Je v tom pár věcí, co bych dneska udělal jinak, ale ta myšlenka theme templates se z toho snad dá vypozorovat: https://gist.github.com/4471601

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

Ad 1) GettextLatte

Editoval h4kuna (7. 1. 2013 8:12)

skorunka
Člen | 3
+
0
-

Ahoj, děkuju moc.

skorunka
Člen | 3
+
0
-

Pokud by se tu našel šikovný PHP programátor se zkušeností s OOP a Nette + by měl zájem o spolupráci na výše uvedeném projektu, ať mě kontaktuje na skorunka@genitor.cz.