Nefunkční quickstart už na začátku

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Berry
Začátečník | 70
+
0
-

Uz u zacatku quickstartu mam problem. udelam vse az po kapitolu presentery a sablony. V ni uz se vlastne jen upravuje homepage presenter a sablona, hned u prvniho zobrazeni co se muzeme podivat na „vytvor“ ladenka zakrici

Nette\Application\BadRequestException #404

No route for HTTP request.

vse je podle quickstartu a presto chyba, kdyz jsem zacal porovnavat co je v githubu a co ja mam tak u bootstrap je jeste routovani a v posledni stazeny verzi neni, je tam rozbehnuti cele aplikace coz jsem pozdeji zjistil uz je taky jinde

no proste pro nekoho kdo chce pochopit nette a narazi na nefunkcni quickstart, nevim no, pred cca rokem byl zas quickstart zastaralej, ted neni funkcni a ani ukazky nesouhlasej kdyz sem zavitam po roce :D kdyby tam aspon byla napsana presna verze pro kterou je quickstart psanej, tam je napsano pouze „ve verzi 5.3.0 nebo jakoukoliv vyšší.“

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Typujem že tvoj routelist nemá žiadnu routu. Pozri to debugbaru.

Berry
Začátečník | 70
+
0
-

Tak samozrejme nema, jde spi o to, ze je vse jinak :D routy taky byli v bootstrap a ted jsou nekde jinde. Mozna by to chtelo upravit quickstart na aktualni verzi.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Routy sú v samostatnej triede, zrejme si odmazal z configu v sandboxe definíciu služby routeru.

Tomas Jancik
Člen | 103
+
0
-

nevychazel jsi nahodou ze sandboxu z verze 2.0.8

koukam ze tam nejak chybi definice rout. I v bootstrapu i v config.neon

Berry
Začátečník | 70
+
0
-

uz to funguje vvoody me naved spravnym smerem

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Tomas Jancik napsal(a):

nevychazel jsi nahodou ze sandboxu z verze 2.0.8

koukam ze tam nejak chybi definice rout. I v bootstrapu i v config.neon

Sú tam

services:
		routerFactory: RouterFactory
		router: @routerFactory::createRouter
Grelek
Člen | 233
+
0
-

Já na ty změny taky dost koukal.

Nikde jsem se o tom moc nedozvěděl. Vyšla nová verze Nette, tak jsem si ji stáhl, rozbalil sandbox a že začnu dělat nový projekt, no a najednou jsou routy někde jinde, v /templates je nějaký adresář /components atd.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Ved to je len refactoring. Sandbox z predošlých verzií (2.0.*) bude bez problému fungovať aj s najnovšou verziou nette. To čo je v sandboxe neberte ako jediný možný spôsob, je to len ten odporúčaný (best practice)