Tak uplne nechapu config.neon

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Berry
Začátečník | 70
+
0
-

Tak uplne nechapu config.neon. Jedu podle tutorialu quickstart. Najednou prijde na zaregistrovani taskRepository atd… Nepouzil jsem ani jednou mezernik a u tretiho „listRepository: Todo\ListRepository“ mi to hlasi, ze mam pouzit jen tabulator nebo mezernik. V zakladu je pouzit tabulator, i ja pouzivam jen tabulator. Ty predchozi mam spravne asi jen diky tomu, ze jsem smazal co bylo predtim, to jsou dva radky, ten treti pokud chci pridat tak proste nejde. Pokud googlim „jak pridat radek do config.neon“ tak nic nenachazim.

Diky za radu

jetpack
Člen | 71
+
0
-

No otevři si to např. v PSPadu a dej si zobrazit netisknutelné znaky. ať vidíš co tam máš navolené a jestli je to opravdu tabulátor a pokud máš někde mezeru ukáže ti to.

Berry
Začátečník | 70
+
0
-

OK, uz to vidim. Jak mam ale docilit noveho radku. Mam NusphereID dopisu jeden radek a dam enter, automaticky me to nastavi na stejne jak ty dva radky predtim. To haze chybu. pokud mysi kliknu na zacatek radku kde to chci vypsat, dam TAB, opet me to posune tam jak jsou radky nad. Opet haze chybu. Nevim jak docilit noveho radku.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Stáhni si PSPad :)

Berry
Začátečník | 70
+
0
-

Ten mam. ;) OK zacnu makat v pspadu :D

jetpack
Člen | 71
+
0
-

No já osobně makám v NetBeansech. tam jsem si nastavil odsazení tabulátorů pro kód a mám to vyřešené. Máš krásné IDE kde si můžeš stáhnout plugin pro NetBeans kde se ti označuje syntaxe latte souborů atd. Pouvažuj nad tím :-)

Berry
Začátečník | 70
+
0
-

Jeste takova otazka. Pak to tu smazte. Jak moc je spolecna nejnovejsi verze nette pro php 5,3 s tou ve ktere je psan tutorial. I kdyz kouknu na github tak treba u bootstrap mi chybi

// Configure and run the application!
$container->application->run();

dalsi vec je, ze u clanku „Presentery a sablony“ kde si mame poprve zobrazit vysledek na me zacne ladenka kricet
Nette\Application\BadRequestException #404
No route for HTTP request.

Nikde v navodu neni nic o nastaveni rout do teto doby.

jetpack
Člen | 71
+
0
-

No ono pokud si stáhneš nejnovější nette pro php 5.3 tak si všimneš, že v index.php je:

<?php
	// Píšu z hlavy
	require 'app/bootstrap.php';
	$container->application->run();
?>

Tzn. run() se přesunulo to index.php .
Jaké máš nastaveny routy?
Nejspíše ti ne"matchují" URL.

Editoval jetpack (3. 1. 2013 23:52)

Berry
Začátečník | 70
+
0
-

popravde receno jsem ztracenej, kdysi jsem neco zkousel v nette a routy byli, teda pokud si to nepletu taky v bootstrap, ted tam nic nemam

mam tu posledni verzi co je ke stazeni pro 5,3

jetpack
Člen | 71
+
0
-

Ježíš promiň, neuvažuju co píšu.
Nyní to je v app/router/RouterFactory.php:

<?php
	/**
	 * @return Nette\Application\IRouter
	 */
	public function createRouter()
	{
		$router = new RouteList();
		$router[] = new Route('index.php', 'Homepage:default', Route::ONE_WAY);
		$router[] = new Route('<presenter>/<action>[/<id>]', 'Homepage:default');
		return $router;
	}
?>
Berry
Začátečník | 70
+
0
-

Jo, uz jsem to nasel taky :D koukam zmeny tady. No tak tam mam presne co pises ty.

jetpack
Člen | 71
+
0
-

A když se podíváš na laďenku dolů máš tam ty routy inicializované a u všech máš matched: No ?

Berry
Začátečník | 70
+
0
-

Poslu ti mail na to co mas v detailu.

Montes
Člen | 5
+
0
-

@jetpack Diky za ten tip s pluginem do NetBeans! Celkem me stvalo, ze byly lattecka takove sedive… :-)

jetpack
Člen | 71
+
0
-

Jo vím o čem mluvíš. Pro mě je NetBeans a plugin pro Nette jedna z prvních věcí co vždy do PC instaluju :-)
Má to í více možností ten plugin, např. ti to automaticky vytvoří Presenter, latte soubor atd.