Nextras\Datagrid – datagrid se vsim jak ma byt

MW
Člen | 615
+
0
-

Prosím o radu:

možná na to jdu špatně.
Dělám si podporu pro tisk. V šabloně print.latte kde mam do samé co například v default.latte +

{extends none}

A v gridu jsem si udělal link

{define global-actions}
<a href="{plink print}" target="_blank">Tisk</a>
{/define}

A v presenteru

function handlePrint() {
	$this->presenter->setView('print');
    }

Což samozřejmě zobrazí grid v default stavu. Lze nějak chytře předat stav? (filtry, page a pod?)

Nebo jak chytře řesit tisk, prosim ?

Diky !

Editoval MW (10. 7. 2013 17:23)

jiri.pudil
Nette Blogger | 1028
+
0
-

Nebo jak chytře řesit tisk, prosim ?

Přes CSS?

Šaman
Člen | 2632
+
+1
-

Případně přes export do PDF, ale ten už si musíš udělat ručně.

Vojtěch Dobeš
Gold Partner | 1316
+
0
-

Nejsnazší cestou bude, jak zmínil jiri.pudil, vytvořit tiskový stylopis. Pak nemusíš mít pro tisk separátní šablonu, uživatel prostě v prohlížeči dá Tisk (lze mu na to udělat i tlačítko javascriptem) a stránka se vytiskne v upravené podobě tak, jak řeknem v CSS. Ideální způsob vytvoření tiskového stylopisu je pomocí media queries v hlavním stylopisu, aby se kvůli němu nedělal zbytečný HTTP request navíc (prohlížeče tiskový stylopis stáhnou, i když uživatel tisknout nechce).

@media print {
	aside, #header, #footer {
		display: none;
	}
}
<a href="#" onclick="window.print();return false;">Tisk</a>

Dobrý užitečný základ pro tiskový stylopis lze najít v HTML5 Boilerplatu.

Editoval vojtech.dobes (11. 7. 2013 0:26)

MW
Člen | 615
+
0
-

Díky !
Nevím, proč jsem to nutně chtěl udělat NetteWay :D

MW
Člen | 615
+
0
-

Ještě prosím,

potřebuji udělat link u gridu na vypnutí paginatoru. [Zobrazit vše].
Muzete me prosím poradit, jak nejlíp na to.

Díky !

MW
Člen | 615
+
0
-

Nějak jsem to udělal, ale nepřijde mě, že nějak pěkně a tak prosím o nějaký komentář:

presenter:

/** @persistent */
    public $pag = 10;

a továrně pak:

public function createComponentUsers() {

	$grid = new \Nextras\Datagrid\Datagrid;
	.....
	$grid->setPagination($this->pag, $this->getDataSourceSum);
	...
}

public function handlePag($show) {

	$this->pag = $show;
	$this->invalidateControl('grid');
}

do šablony zkušebně pak:

<br />
Zobrazit:
<a href="{plink pag!, 'show' => 1}" class="ajax">1</a>
<a href="{plink pag!, 'show' => 5}" class="ajax">5</a>
<a href="{plink pag!, 'show' => 10}" class="ajax">10</a>
na stránku.

Díky !

hrach
Člen | 1834
+
0
-

Jojo! Prijde mne to vyresene spravne! :) maximalne bych pridal pretypovani na int.

MW
Člen | 615
+
0
-

Díky ! ;)

mrtnzlml
Člen | 140
+
0
-

Ahoj. Nahrazuji datagridem původní šablony, kde se vše renderovalo ručně. Snažím se to udělat tak, aby byl výsledek úplně stejný (a díky datagridu lepší). Lze nějak nadefinovat (třeba v šabloně pomocí addCellsTemplate) co bude grid vykreslovat, když je prázdný? Takto se vykresluje normálně tabulka bez dat a musím do šablony (podle mě zbytečně) ještě tahat informaci o tom, že žádná data neexistují. Bylo by docela cool, kdyby v případě prázdných dat byl třeba místo formuláře <p> a v něm nějaká hláška…

hrach
Člen | 1834
+
0
-

@mrtnzlml: no, pokud jde o samotnou tabulku (tedy hlavicku, etc), tak nemam v planu zavadet nejakou monost, ze by se nevykreslila. Pokud jde o to, ze by byl treba vykreslen samotny radek s jednou dlouho bunkou, ze data najsou, tak to je v planu (aby to bylo taky modifikovatelne).

mrtnzlml
Člen | 140
+
0
-

Hm, to je škoda. Zeptám se tedy jaký je nejlepší způsob jak to řešit?

{if !empty($xxx)}
	{control xxxDatagrid}
{else}
	<p>xxx je prázdné ... <a>vytvořit nové xxx</a></p>
{/if}

Takto to řeším teď a vzešlo to z původního řešení, kdy se nepoužíval datagrid. Ale teď se mi to nelíbí, abych se v každém callbacku ptal znovu na data a ještě si to posílal do šablony. Zvlášť když jsou data z externího zdroje, kdy nelze uplatnit limit (a jsou ve formátu array())…

buffus
Člen | 101
+
0
-

Používám Nette 2.0.11, Nextras/Datagrid, jQuery v1.9.1, nette.ajax.js v1.2.2 a i kód z ukázky v dokumentaci
Possible NAIVE implementation for Nette\Database could look like this:

$grid->setDatasourceCallback(function($filter, $order) {
    $filters = array();
    foreach ($filter as $k => $v) {
        if ($k == 'id' || is_array($v))
            $filters[$k] = $v;
        else
            $filters[$k. ' LIKE ?'] = "%$v%";
    }

    $selection = $this->connection->table('user')->where($filters);
    if ($order[0])
        $selection->order(implode(' ', $order));

    return $selection;
});

Potřeboval bych v Datagridu vypsat výchozí výpis sestupně podle id a zároveň i funkční enableSort.

Pokud zadám
$selection = $this->connection->table('zakazka')->where($filters)->order('id DESC');
nebo do
$order = array('id DESC');

vypíše datagrid sice výpis sestupně podle id, ale přestane u všech sloupců fungovat enableSort
$grid->addColumn('id', 'UID')->enableSort();,
který před použitím order funguje.

Můžete mi prosím někdo pomoci?

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Skontroluj si query v debug bare a poradie order parametrov

buffus
Člen | 101
+
0
-

Dotazy jsou:
při $order = array('id DESC');

SELECT `id`, `nazevdilu`, `provozovna_id`, `uzivatelzavedl_id`, `uzivatelzadal_id`,...,
FROM `zakazka`
ORDER BY `id` DESC
LIMIT 30

enableShort nefunguje,

při //$order = array('id DESC');

SELECT `id`, `nazevdilu`, `provozovna_id`, `uzivatelzavedl_id`, `uzivatelzadal_id`,...,
FROM `zakazka`
LIMIT 30

enableShort funguje. Ty dotazy se mi zdají korektní.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Tak samozrejme keď si prepíšeš parameter $order tak sa ti stratí sortovanie podla stĺpca na ktorý si klikol.

buffus
Člen | 101
+
0
-

No jasně, vyřeším výchozí výpis podle id sestupně jednoduše parametry v URL. Díky za pomoc.

buffus
Člen | 101
+
0
-

Nepřestalo v demu fungovat filtrování?
http://nextras.skrasek.com/…full/default

buffus
Člen | 101
+
0
-

Prosím ještě o radu. Dávám to do vlákna Nextras\Datagridu, protože jsem při jeho používání na můj problém narazil u createComponentDatagrid(), ale jinak tuším, že v mém případě půjde spíše o začátečnický problém s OOP/PHP.

Úryvek kódu:

<?php
use Nette\Application\UI\Form;
class ZakazkaVypisPresenter extends BasePresenter
{
	private $connection;
	public function injectConnection(Nette\Database\Connection $connection)
	{
		$this->connection = $connection;
	}


	public function createComponentDatagrid()
	{
		$grid = new Nextras\Datagrid\Datagrid;
		$grid->addColumn('provozovna_id', 'Provozovna')->enableSort();
		$grid->setDataSourceCallback($this->getData);
		$grid->setFilterFormFactory(function() {
			$form = new Nette\Forms\Container;
			$form->addSelect('provozovna_id', NULL, array($this->connection->table('provozovna')->fetchPairs('id', 'mesto')))->setPrompt('-- zvolte --');
			return $form;
		});
		return $grid;
	}
}

Pokud v řádce:

$form->addSelect('provozovna_id', NULL, array(

vypíšu pole ručně, např. pokračuji kódem:

array('1' => 'Plzeň', '2' => 'Praha',

filtr funguje (musím filtr takto řešit, pač jde o cizí tabulku a v podstatě filtruji id těch měst).

Ale pokud zadám pole jako dotaz do DB (používám NDB Nette 2.0.11):

array($this->connection->table('provozovna')->fetchPairs('id', 'mesto'))

Laděnka vyhodí:
Fatal Error – Using $this when not in object context

a i Phpstorm $this červeně podtrhne s bublinou:
„$this in Closure is allowed in PHP5.4 only“

Tomu rozumím, ale poradit si neumím. Vyvíjím na PHP5.3 (to můžu změnit), ale na produkci mají teď 5.3 a s tím jen tak nehnu. Server ale nechci na fóru řešit, to se poddá, ale uvítal bych radu, jak to pole naplnit přes fetchPairs dotaz, aby fungoval i teď na pHP5.3. Předem díky.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@buffus: Máš pravdu, tohle je začátečnická chyba a s Datagridem nesouvisí. Použij tenhle work-around:

$_this = $this;
function () use ($_this) {
	$_this->...
};
hrach
Člen | 1834
+
-1
-

Tak kdyz vis, ze to s Datagridem nesouvis, tak to sem nedavej – premyslej trochu, cemu tento tvuj post pomuze. Vhodne je nove vlakno spravne pojemnovane.

buffus
Člen | 101
+
0
-

@enumag: Díky moc za nasměrování, už to frčí. @hrach: Věř mi, že jsem u mého problému nad novým vláknem přemýšlel… A určitě Ti toto vlákno nechci spamovat. Ale OK, přijímám napomenutí a slibuji, že budu šířit slávu Tvého skvělého Datagridu mými jalovými dotazy i v jiných vláknech a fórech.

Quinix
Člen | 108
+
0
-

Potřeboval bych přidat vlastní atributy k <tr> tagům tabulky datagridu… jde to nějak?

hrach
Člen | 1834
+
0
-

bohuzel moc nejde. na co to presne potrebujes? vim, ze je to hloupe, zkusim jeste popremyslet, jak to vyresit.

rixi
Člen | 109
+
0
-

hrach wrote:

bohuzel moc nejde. na co to presne potrebujes? vim, ze je to hloupe, zkusim jeste popremyslet, jak to vyresit.

Z hlavy ma napadlo http://getbootstrap.com/css/#… , pridavanie classov na riadky by som urcite vyuzil.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@hrach: V čem je problém? Moje primitivní komponenta na výpis tabulky to umí.

{capture $list}

{#table-open-tag}
<table>
{/#}
	<thead>
		<tr>
			{foreach $control->columns as $column}
			<th>{$column->label}</th>
			{/foreach}
			<th n:if="!empty($control->actions)">Akce</th>
		<tr>
	</thead>
	<tbody>
		{foreach $control->entities as $entity}
		{#row-open-tag entity => $entity}
		<tr>
		{/#}
			{foreach $control->columns as $column}
				{#col-$column->name entity => $entity}
				<td>{$entity->{$column->name}}</td>
				{/#}
			{/foreach}
			<td n:if="!empty($control->actions)" n:inner-foreach="$control->actions as $action" class="actions">
				{control $action->destination entity => $entity}
			</td>
		{#row-close-tag entity => $entity}
		</tr>
		{/#}
		{/foreach}
	</tbody>
{#table-close-tag}
</table>
{/#}

{/capture}

{if $iterations > 0}
	{!$list}
{else}
	{#no-items}{/#}
{/if}
Quinix
Člen | 108
+
0
-

hrach napsal(a):

bohuzel moc nejde. na co to presne potrebujes? vim, ze je to hloupe, zkusim jeste popremyslet, jak to vyresit.

Chtěli jsme k řádkům přidat „data-href“ a udělat je celé proklikávací na editaci… zatim to mam vyřešené jinak, ale vlastní attr k <tr> by byl nejlepší. Co to udělat stejně jako je definování vlastního otevíracího tagu <table>?

hrach
Člen | 1834
+
0
-

Problem je, ze na tom elementu je definovanej snippet a slo by o krizeni tagu, ktere od Nette 2.0 nejde.

hrach
Člen | 1834
+
0
-

Jako nejschudnejsi mi prijde nejaka forma callbacku, ktery prida tridy, pripadne atributy, ale presne nevim, jak to jeste resit.

MW
Člen | 615
+
0
-

Zdravím a prosím o pomoc.

Mam grid kam bych si rad pripojil podle ID z jiné tabulky NAME.

Rekneme tabulka CARS kde je sloupec branches_id a tabulka BRANCHES, která ma NAME.

Jak to spravne pripojit a zachovat funkcni inline editaci? Bez inline editace to umim přes SELECT() tedy to udela spravny JOIN.

Tedy do gridu pridavam:

$grid->addColumn('branches_id')->enableSort();

v datasource mam

$this->database->table('cars');

a i jsem si udelal v editFormFactory

$form->addSelect('branches_id', 'Provozovna', $_this->context->carsModel->getBranches()->fetchPairs('id', 'name'));

Ale potrebuji mit v gridu NAME a ne Id …
Pokud to zkusim přes JOIN v Datasourcu, nedari se me to udelat spravne..

Dekuji

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Vyrenderuj si stĺpec branches_id „vlastnoručne“. Namiesto $row->branches_id tam dáš napríklad $row->branch->name

MW
Člen | 615
+
0
-

Nejak me nespina… promin..
Muzu poprosim o ukázku, jak to myslis?

Jde me hlavne o to, na to napojit setEditFormFactory()..

Diky !

Editoval MW (20. 8. 2013 14:03)

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Cell rendering si naštuduj v dokumentácií. A ten addSelect máš správne, tak ako si ho napísal ho pridaj do setEditFormFactory. Podstatné je aby identifikátor inputu bol zhodný s identifikátorom stĺpca, čiže branches_id.

MW
Člen | 615
+
0
-

Super!

Takze i když necham jako source

$this->data = $this->database->table('printers');

a zavolam v sablone při rucnim renderu

{$row->branches->name}

vyvola to dotaz

SELECT `id`, `name`
FROM `branches`
WHERE (`id` IN (16, 1))

Coz je super… znamena to tedy, ze musim dodrzet nazvy tabulek/sloupcu, ze?
Tedy sloupec tabulka_id …

Ted se zeptam blbe, to není věc gridu, ale uz Nette\Database, ze?

Diky !

vvoody
Člen | 910
+
0
-

MW napsal(a):

znamena to tedy, ze musim dodrzet nazvy tabulek/sloupcu, ze?

Nemusíš ale myslím že sa pripravíš o automatické nastavenie hodnôt do inline editačného formu.

MW
Člen | 615
+
0
-

Takto jsem poresil moznost zadavat počet zobrazenych stranek. Takto to i funguje..
Ale po tom, co jsem to takto implementoval do existujici aplikace, do casti prezenteru, me to prestalo fungovat.

Jediny rozdil je v tom, ze presenter ma formular, kde zvolim rok a přes setview() to poslu na sablonu, kde nacitam control s gridem.

Pokud to krokuju, tak po zavolani

$this->invalidateControl('grid');

se me jiz nevvytvari znovu componenta Users..

Když to mam v cistem presenteru, tak to pokazde jde na

$grid = new \Nextras\Datagrid\Datagrid;

Prosim o radu…

Tady je kod:
presenter:

/** @persistent */
    public $pag = 10;

a továrně pak:

public function createComponentUsers() {

	$grid = new \Nextras\Datagrid\Datagrid;
	.....
	$grid->setPagination($this->pag, $this->getDataSourceSum);
	...
}

public function handlePag($show) {

	$this->pag = $show;
	$this->invalidateControl('grid');
}

do šablony zkušebně pak:

<br />
Zobrazit:
<a href="{plink pag!, 'show' => 1}" class="ajax">1</a>
<a href="{plink pag!, 'show' => 5}" class="ajax">5</a>
<a href="{plink pag!, 'show' => 10}" class="ajax">10</a>
na stránku.

Editoval MW (22. 8. 2013 13:46)

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Ako môže získať ten grid keď ho máš v inej šablóne? View musíš zmeniť aj v handle predsa, nie?

MW
Člen | 615
+
0
-

Jsem ja to ale ko… ;)
Super, diky!

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Máte nějakou best practice, jak zobrazit chybu při inline editaci? Například porušení UNIQUE klíče. Kde zobrazit chybu a přitom donutit formulář aby si ponechal hodnoty…

hrach
Člen | 1834
+
0
-

Input vypisuje svoje chyby, takze pokud to ma co delat s konkretnim uzivatelskym vstupem, vypsal bych to tam…

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@Milo: Ne že bych to v praxi sám používal, ale udělal bych to tak jak píše @hrach s tím že bych to pomocí absolutního pozicování vytáhl mimo tu buňku aby se zbytečně nenatahovala. V podstatě si to představuju tak že by pod inputem vyjela bublina s chybou. (Hrachův datagrid to tak možná dělá – nepoužívám jej takže to nevím.)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

@Hrach: Díky. Včera jsem to zkoušel, ale chybu jsem do formuláře přidal až v $grid->editFormCallback. Nedošlo mi, že to už je pozdě.

enumag: Díky. Šlo mi spíš o to, jak to udělat v logice gridu, ne kde to zobrazit.

MW
Člen | 615
+
0
-

Zdravím, a prosím o pomoc.. zasekl jsem se :/

V presenteru mám formulář se zadáním roku a po odeslani nastavim view na sablonu s komponentou gridu.

Ja potrebuji nekam podstrcit parametr $year do metody getData v modelu a pridat ji do selectu.

Jak na to prosim?

EDIT:
sice se v modelu dostanu na $_POST[‚year‘], ale to asi není spravne reseni …
volani

$this->context->invoicesModel->getDataSource

se me nedari rozsirit o napr getDataSource($this->year) .. nebo nevim jak na to

v presenteru mám komponentu:

public function createComponentHistory() {

	$grid = new \Nextras\Datagrid\Datagrid ();
	$grid->addColumn('id');
	$grid->addColumn('name')->enableSort();
	$grid->addColumn('branches_id', 'Provozovna')->enableSort();
	$grid->addColumn('leden', 'Leden');
	$grid->addColumn('unor', 'Únor');

	$grid->setDatasourceCallback($this->context->invoicesModel->getDataSource);
	$grid->setPagination($this->pag, $this->context->invoicesModel->getDataSourceSum);

	$this_ = $this;
	$grid->setFilterFormFactory(function() use ($this_) {
		    $form = new Nette\Forms\Container;
		    $form->addText('name');
		    $form->addSelect('branches_id', 'Provozovna', $this_->context->printersModel->getBranches()->fetchPairs('id', 'name'))->setPrompt('Zvolte');
		    $form->addSubmit('filter', 'Filtrovat')->getControlPrototype()->class = 'btn btn-primary';
		    $form->addSubmit('cancel', 'Zrušit filtr')->getControlPrototype()->class = 'btn';

		    return $form;
		});


	$grid->addCellsTemplate(LIBS_DIR . '/Addons/Nextras-datagrid/Lattes/history.latte');
	return $grid;
    }

zde mam také persistentni parametr $year

/** @persistent */
    public $year;

a model pak podle vzoru:

public function getData() {
	return $this->database->table('contracts')->SELECT('id, name, branches_id,
				       (SELECT SUM(sum) FROM mrp WHERE MONTH(datzdanpln) = 1 AND YEAR(datzdanpln) = 2013 AND mrp_cislo = cislo_zak) AS leden,
				       (SELECT SUM(sum) FROM mrp WHERE MONTH(datzdanpln) = 2 AND YEAR(datzdanpln) = 2013 AND mrp_cislo = cislo_zak) AS unor

					');
    }

    public function prepareDataSource($filter, $order) {

	$filters = array();
	foreach ($filter as $k => $v) {
	    if ($k == 'id' || is_array($v))
		$filters[$k] = $v;
	    else
		$filters[$k . ' LIKE ?'] = "%$v%";
	}

	$selection = $this->getData()->where($filters);
	if ($order[0])
	    $selection->order(implode(' ', $order));

	return $selection;
    }

    public function getDataSource($filter, $order, Paginator $paginator = NULL) {
	$selection = $this->prepareDataSource($filter, $order);
	if ($paginator) {
	    $selection->limit($paginator->getItemsPerPage(), $paginator->getOffset());
	}
	return $selection;
    }

    public function getDataSourceSum($filter, $order) {
	return $this->prepareDataSource($filter, $order)->count('*');
    }

Editoval MW (27. 8. 2013 18:38)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

@MV

$_this = $this;
$grid->setDatasourceCallback(function($filter, $order) use ($_this) {
	return $_this->context->invoicesModel->getDataSource($filter, $order, $_this->year);
});

Editoval Milo (27. 8. 2013 23:18)

MW
Člen | 615
+
0
-

Vyzkousim…
Moc prosim.. slo by trochu polopaticky :-)

Proc to nejde jako volani bezne metody

$grid->setDatasourceCallback($this->context->invoicesModel->getDataSource($this->year));

a

$grid->setPagination....

bude stejny?

Editoval MW (27. 8. 2013 20:22)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Pardon, chybělo mi tam return. Opravil jsem.

setDatasourceCallback() chce jako parametr callback (něco, co může zavolat). Volání $this->context->invoicesModel->getDataSource($this->year) vrací data, takže předáváš data.

Předpokládám, že InvocesModel dědí od Nette\Object. Proto Ti funguje $this->context->invoicesModel->getDataSource. Kdyby nedědil, tak getDataSource je nedefinovaná proměná. Nette\Object se podívá, jestli existuje metoda getDataSource a namísto chyby o nedefinované proměnné vrátí callback na tu metodu.

MW
Člen | 615
+
0
-

Super! diky…

$year jsem tam konecne dostal a funguje …

Az na paginator.. zas asi delam něco blbe :/
Moc prosim ještě o pomoc..

Vypada to ze getDataSource vůbec Paginator nedostane..
EDIT: Paginator se přitom vykresli, i sedi počet stranek, jaky by mel byt, filtr funguje, jen proste zobrazi vse :/

a v podmínce

if ($paginator) {
        $selection->limit($paginator->getItemsPerPage(), $paginator->getOffset());
    }

je $paginator NULL :/

Diky !

Presenter:

public function createComponentHistory() {

	$grid = new \Nextras\Datagrid\Datagrid ();
	$grid->addColumn('id');
	$grid->addColumn('name')->enableSort();
	$grid->addColumn('branches_id', 'Provozovna')->enableSort();
	$grid->addColumn('leden', 'Leden');
	$grid->addColumn('unor', 'Únor');
	...


	$_this = $this;
	$grid->setDatasourceCallback(function($filter, $order) use ($_this) {
	return $_this->context->invoicesModel->getDataSource($filter, $order, $_this->year);
	});

	$grid->setPagination($_this->pag, function($filter, $order) use ($_this) {
	return $_this->context->invoicesModel->getDataSourceSum($filter, $order, $_this->year);
	});

	$grid->setFilterFormFactory(function() use ($_this) {
		    $form = new Nette\Forms\Container;
		    $form->addText('name');
		    $form->addSelect('branches_id', 'Provozovna', $_this->context->printersModel->getBranches()->fetchPairs('id', 'name'))->setPrompt('Zvolte');
		    $form->addSubmit('filter', 'Filtrovat')->getControlPrototype()->class = 'btn btn-primary';
		    $form->addSubmit('cancel', 'Zrušit filtr')->getControlPrototype()->class = 'btn';

		    return $form;
		});


	$grid->addCellsTemplate(LIBS_DIR . '/Addons/Nextras-datagrid/Lattes/history.latte');
	return $grid;
}

a model:

public function getData($year) {

	return $this->database->table('contracts')->SELECT('id, name, branches_id,
				       (SELECT SUM(sum) FROM mrp WHERE MONTH(datzdanpln) = 1 AND YEAR(datzdanpln) = '.$year.' AND mrp_cislo = cislo_zak) AS leden,
				       (SELECT SUM(sum) FROM mrp WHERE MONTH(datzdanpln) = 2 AND YEAR(datzdanpln) = '.$year.' AND mrp_cislo = cislo_zak) AS unor, ....


					');
    }

    public function prepareDataSource($filter, $order, $year) {

	$filters = array();
	foreach ($filter as $k => $v) {
	    if ($k == 'id' || is_array($v))
		$filters[$k] = $v;
	    else
		$filters[$k . ' LIKE ?'] = "%$v%";
	}

	$selection = $this->getData($year)->where($filters);
	if ($order[0])
	    $selection->order(implode(' ', $order));

	return $selection;
    }

    public function getDataSource($filter, $order, $year, Paginator $paginator = NULL) {
	$selection = $this->prepareDataSource($filter, $order, $year);
	if ($paginator) {
	    $selection->limit($paginator->getItemsPerPage(), $paginator->getOffset());
	}
	return $selection;
    }

    public function getDataSourceSum($filter, $order, $year) {
	return $this->prepareDataSource($filter, $order, $year)->count('*');
    }

Editoval MW (28. 8. 2013 11:38)

Filip111
Člen | 244
+
0
-

@hrach:
Ahoj, předně díky za perfektní grid – nahradil jsem tím spoustu starých tabulkových výpisů a vše šlape jak má. Po víc jak půl roce používání můžu jedině doporučit.
Co se mi nejvíc líbí, jsou bloky pro každý sloupec definované v šabloně. Můžu se tam vyblbnout jak potřebuju. Dál je pro mě naprosto super vlastností libovolný formát vypisovaných dat – je jedno jestli je řádek pole, vlastní class, entita Doctrine, LeanMapperu…vše mám vyzkoušené.

K otázce: stále plánuješ, případně kdy přidání podpory pro víceřádkové akce?
V issues na githubu i v diskuzi už to zaznělo, ale jen jednou a před docela dlouhou dobou.

Díky.

jiri.pudil
Nette Blogger | 1028
+
0
-

Vypada to ze getDataSource vůbec Paginator nedostane..

Když si ho tam nepředáš, nediv se, že tam není.

return $_this->context->invoicesModel->getDataSource($filter, $order, $_this->year/* tady něco chybí */);